Fise pentru abecedar - Semestrul I

Fise pentru abecedar - Semestrul I
Preț: 15,26 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Categoria: Altele

DESCRIERE

MOTTO

Oamenii citesc fiindca mai vor  sa fie copii (din raspunsurile scolarilor)

Fisele pentru Abecedar. realizate respeciand ordinea literelor din Abecedarul propus de Editura Ana. a fost conceput pentru a veni In sprijinul invatatoarclor care predau lu clasele I. adunand Intr-un singur material sarcinile pe care le au de rezolvat cu micii elevi. In concordanta cu cerintele moderne, se doreste a fi un material util, In predarea integrata a citirii-scrierii la clasa I.
Fiecare lectie respecta parcurgerea grad.na - de la simplu la complex - a etapelor necesare insusirii cunostintelor si deprindcrilor de baz a ale citit-scrisului. cuprinzand astfel:
Imagini ce pot fi valorificare la analiza Ioneiica:
Imagini pentru sesizarea .... unctului In cuvinte ::ii silabe:
Text In versuri pentru recunoasterea si Incercuirea literei noi:
Propozitie pentru analiza fonetica analitico-simetica: aici fiecare elev va sublinia cu culori diferite propozitia, cuvintele. silabcle. iar In cerculete va scrie litera sau literele pe masura ce le invuta: In felul acesta elevul va participa activ la procesul de Invatare a citirii-scrierii. prin antrenarea mai multor annli/utori:
Spatiu de Incercare pentru cxcrxarca literei noi:
Spatiu pentru scriere pe reteaua de linii:
Spatiu pentru corectare. legaturi mai dificile Intre litere:
Spatii pentru copiere. transcrieri. despartiri In si labe. dictari. ase/arca cuvintelor In propozitie Intr-o ordine logica. separarea cuvintelor In propozitie. etc. - la alegerea In va tatoarc I or:
Text scris de mana pentru recunoasterea si Incercuirea literei noi:
Jocuri. poezii, numaratori. glume. proverbe. zicatori. rcbusuri. labirinturi. folclor. propuneri pentru realizarea unor lucrari anistico-plastice pentru activitatile tranxdi .... ciplinarc:
Versurile elin etapa de recunoastere ::ii Incercuire a literei noi pot fi folosite ~i ca pretext de a invata o poezie.
Copilul de 6-7 ani are nevoie de ritm ~i rima. ci ~tsocia/ft jocul propriu-li cu cel al cuvintelor versificate si este incantat sa se joace In ritmul lor. se ata)eal.{i afectiv de incantatia poetica LI limbii si se obisnuieste sa fie atent la ordinea xonoritarilor verbalizate.
Prin versurile si exercitiile propuse s-a urmarit dobandirca unor capacitati intelectuale cum ar fi: mobilitatea si flexibilitatca gandirii. educarea atentiei. a curiozitatii, stimularea imaginatiei. valorificarea aspectelor de vocabualar. oterindu-se situatii variate de irnbogatire a acestuia.
Primele caiete de scriere Si citire ale micului scolar. cu aspecte din universul copilariei, prin grafica vesela )i luminoasa. creeaza Lin mediu feeric care face invatarea interesanta si stimulativa.


Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 72

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0460 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.