Fiscalitate. Concepte, teorii, politici si abordari practice

Fiscalitate. Concepte, teorii, politici si abordari practice
Preț: 64,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2010

DESCRIERE

Fiscalitate. Concepte, teorii, politici si abordari practice de Petre Brezeanu. In aceasta lucrare se supun atentiei cititorilor o serie de aspecte extrem de interesante din domeniul filosofiei fiscale, cum ar fi: functiile sistemului fiscal, criteriile de optimalitate ale sistemului fiscal, impozitul– sursa de ineficacitate, criteriul eficacitatii impozitului, criteriul echitatii impozitului.
Problematica presiunii fiscale este, de asemenea, o componenta de mare vitalitate a lucrarii, care subliniaza importanta cuantificarii poverii fiscale atat la nivel macroeconomic, cat si la nivel microeconomic. In finalizarea acestei problematici se prezinta cu o acuratete demna de semnalat specialistilor din domeniu analiza cauzelor tendintelor de crestere a prelevarilor obligatorii.
O alta perspectiva pe care o ridica fiscalitatea o reprezinta si posibilitatile de ameliorare a tratamentului fiscal, ocazie cu care sunt evidentiate o serie de aspecte extrem de practice in acest sens, cum ar fi: teoria liberala a impozitului, impozitarea veniturilor si distribuirea acestora, necesitatea reconsiderarii impozitului pe profit etc.
Pe de alta parte, o componenta importanta a lucrarii este afectata prezentarii impactului pe care il are fiscalitatea asupra finantelor corporative, dezvoltata prin aspectele urmatoare: incidenta impozitarii rezultatelor asupra cash flow si asupra costului capitalului, structura financiara si valoarea firmei in prezenta impozitarii rezultatelor, problematica dublei impozitari a dividendelor. Demna de evidentiat este si partea dedicata unor aspecte relevante din domeniul filosofiei fiscale la nivel retrospectiv, ocazie cu care se realizeaza o incursiune prin reluarea efectului Laffer– un fenomen universal–, precum si prin reliefarea fundamentelor teoretice ale ratiunii si functionalitatii impozitului pe venitul individual (global).
Riscul fiscal, precum si concurenta fiscala in UE reprezinta aspecte practice si concrete demne de interesul cititorilor in ceea ce priveste abordarea fiscalitatii din prisma acestor aspecte. Pentru a putea retine aspecte practice ale fiscalitatii din UE se subliniaza semnificatia cu totul aparte pe care o reprezinta bugetul UE. In acest sens se dezvolta intr-o maniera completa principiile bugetare, evolutia bugetului comunitar, procedura bugetara, bugetul UE in detaliu, adoptarea bugetului UE, ameliorarea procedurii bugetare, finantarea bugetului UE, structura bugetului UE si politica fiscala europeana.
In concluzie, prin acest demers editorial se incearca o revitalizare fundamentala teoretica (stiintifica) si practica a unui domeniu extrem de captivant, dar si foarte important in ceea ce priveste aspectele de generare a resurselor financiare atat la nivel macro, cat si la nivel micro, a carui management corect si profesionist poate provoca consecinte majore in ceea ce priveste nivelul de trai al populatiei.Autor: Petre Brezeanu
Pagini: 488
Anul aparitiei: 2010
Tip coperta: Necartonata

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0589 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.