Finalul cel mai dificil, supravietuirea (Radu Ilarion Munteanu)

Finalul cel mai dificil, supravietuirea (Radu Ilarion Munteanu)
-20%
Preț: 16,00 lei
20,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Finalul cel mai dificil, supravietuirea. "Cartea de fata este un regal si un rasfat pentru cinefil(i), dar si o lectura obligatorie, un neconventional - subiectiv, fara a fi restrictiv - curs de cinema pentru cine vrea sa se initieze in„misterele”, subtilitatile, rafinamentul celei de-a saptea arte. Chiar daca va fi sufocat de tehnica, cinematograful va supravietui in memoria colectiva prin astfel de spectatori, defel inocenti in demersul lor critic, precum Radu-Ilarion Munteanu."(Ioan-Pavel Azap)

 "Privind retrospectiv, daca ni s-ar fi proiectat filmul cerandu-ni-se sa-i propunem un titlu, poate n-am fi gasit resurse de perspicacitate, dar titlul ce-l poarta e unicul posibil. Fragii salbatici condenseaza, metaforic, intreaga viata a eroului, implinit pe toate planurile, mai putin cel pentru care, poate, ar fi sacrificat totul. Dar mai inseamna si intrebarea daca ar fi meritat sacrificiul. Puritatea fragilor salbatici, genial sesizata de Ion Barbu (uite, fragi, tie dragi…) garanteaza impartial perfecta ambiguitate a raspunsului, pastrand filmul in atmosfera rarefiata a crestelor alpine. Fragii salbatici sunt pipa de opiu a lui Noodles, in cheie inversa, iar surasul enigmatic al ultimului prim plan din capodopera lui Leone e grimasa unchiului Isak trezit de fata din vis." (Radu-Ilarion Munteanu)

Nr. de pagini : 192
Anul aparitiei : 2011

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

10,40 lei
13,00 lei (-20%)
Created in 0.0526 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.