Exceptia de neconstitutionalitate in Romania si in Franta

Exceptia de neconstitutionalitate in Romania si in Franta
-15%
Preț: 21,25 lei
25,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2013
Categoria: Constitutional

DESCRIERE

Aceasta publicatie isi propune sa faca accesibile publicului interesat materialele rezultate in urma contributiilor orale prezentate in cadrul dezbaterii intitulata„100 de ani de exceptie de neconstitutionalitate in Romania” si organizata de Centrul de drept constitutional si institutii politice al Universitatii din Bucuresti in parteneriat cu Asociatia franco-romana a juristilor. Manifestarea a avut loc cu prilejul aniversarii a 100 de ani de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti data cu privire la prima exceptie de neconstitutionalitate cunoscuta de sistemul juridic romanesc in celebra„afacere a tramvaielor din Bucuresti” din 1911– 1912.

Ea a reunit in cadrele generoase ale Salii Stoicescu din Palatul Facultatii de drept din Bucuresti actuali si fosti presedinti ai Curtilor Constitutionale din Romania si Republica Moldova, profesori universitari, demnitari si inalti functionari publici ai statului roman si francez, magistrati de la curtile de casatie din Romania si Franta, specialisti de inalt renume, practicieni, doctoranzi si studenti interesati de fenomenul justitiei constitutionale si de originile acesteia. Avand in vedere importanta contributie pe care a adus-o doctrina franceza la reusita debutului controlului de constitutionalitate in Romania, precum si faptul ca Franta s-a dotat cu ceea ce poate parea la prima vedere ca un echivalent al exceptiei de neconstitutionalite din dreptul romanesc abia la 100 de ani distanta fata de Romania, dimensiunea comparativa privilegiata a fost cea franceza.

Manifestarea ca si prezenta publicatie s-au bucurat de sustinerea extrem de generoasa a cabinetului de avocatura„Leaua si asociatii”.


Ed. coord. de: Elena Simina Tanasescu
Data aparitiei: Iunie 2013
Format: A5
Pagini: 272
Vezi și alte cărți: Bucuresti

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0576 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.