Evreii din Romania in texte istoriografice. Antologie

Preț: 17,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2004

DESCRIERE

La scrierea istoriei evreilor din Romania au contribuit istorici evrei si romani deopotriva. Printre primii carturari romani care au facut mentiuni despre prezentele evreiesti pe aceste meleaguri a fost Dimitrie Cantemir in Descrierea Moldovei, iar referiri pe baza de izvoare documentare pot fi  gasite in operele lui M. Kogalniceanu, B.P. Hasdeu, V.A. Urechia, N. IOrga, A.D. Xenopol s.a. In antologia de fata, cu exceptia studiului lui N. Iorga, Istoria evreilor in terile noastre, am inclus lucrarile de istorie ale autorilor evrei astazi mai putin accesibile cititorului interesat.
Am optat pentru o atare selectie in vederea restituirii circuitului stiintific a unui capitol important din istoria culturii evreo-romane.
In acest sens, antologia de fata nu este doar o culegere de texte istoriografice, ci si marturia documentara a unei culturi evreo-romane, de
limba romana, cu tematica evreiasca, zamislita de cateva generatii de intelectuali in a doua jumatate a secolului al XIX-lea si in primele decenii ale
secolului al XX-lea.

Anul aparitiei: 2004
Coperti cartonate
Editura: Hasefer
Nr. pagini: 665

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3678 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.