Evolutia prin asociere si edificarea organismelor - The Evolution through Association and Edification of organisms (Gheorghe Mustata)

Evolutia prin asociere si edificarea organismelor - The Evolution through Association and Edification of organisms (Gheorghe Mustata)
-20%
Preț: 8,00 lei
10,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Evolutia prin asociere si edificarea organismelor. Editie bilingva romana-engleza Se implinesc 150 de ani de la fundamentarea teoriei evolutiei de catre Charles Darwin, prin magistrala sa lucrare Originea speciilor. Succesul a fost de a dreptul fulminant si fara teama de a gresi prea mult, putem afirma ca a avut o recunoastere universala. Teoria evolutiei a produs transformari radicale in gandirea biologica si filosofica si a provocat o dezvoltare exponentiala a cercetarilor biologice. Toate acumularile din embriologie, paleontologie, citologie, genetica etc. se cereau a fi incadrate in conceptul evolutionist, ceea ce a condus la aparitia a multiple teorii, de nuanta darwiniana sau lamarckiana (deoarece teoria transformista a lui J.B. Lamarck a fost redescoperita si reconsiderata de multi biologi dupa fundamentarea teoriei evolutiei de catre Darwin). Genetica a avut o dezvoltare particulara dupa descoperirea lucrarilor lui Gregor Mendel si confirmarea legilor ereditatii de catre Thomas Morgan. O adevarata revolutie in genetica si in genere in biologie a fost provocata de descifrarea structurii acizilor nucleici, in 1953, si de aparitia biologiei celulare ca disciplina biologica si a biochimiei ca disciplina de granita. Toate acestea au impus cu necesitate conturarea unei teorii care sa sintetizeze toate acumularile din gandirea evolutionista si sa elucideze mecanismele evolutiei ca fenomen cosmic. Astfel a aparut, la mijlocul secolului al XX lea, Teoria Sintetica a Evolutiei (T.S.E.), care mai domina si astazi gandirea evolutionista. T.S.E. nu s a ridicat impotriva darwinismului ci, dimpotriva, a preluat coloana sa vertebrala– teoria selectiei naturale. Autorul


Nr. de pagini : 240
Anul aparitiei : 2009

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0489 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.