Eugen Brote (1850 - 1912). Destinul frant al unui luptator national - Lucian Boia

Eugen Brote (1850 - 1912). Destinul frant al unui luptator national - Lucian Boia
-20%
Preț: 31,20 lei
39,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

Un tanar istoric a decis sa scrie o teza de doctorat despre acest om, pornind de la cateva informatii disparate si trebuind sa se inscrie intr-un cadru ideologic si metodologic nu tocmai prietenos in acele vremuri. Rezultatul, concretizat si intr-un volum publicat cu sacrificii in 1974, dezvaluie marelui public un istoric cu o viziune de ansamblu niciodata corupta de comanda politica. Confratilor le dezvaluie un cercetator talentat, care, datorita subiectului si metodei de investigatie, era foarte apropiat de microistorie, directie de cercetare aflata abia la inceputurile sale chiar in Occident.

Astazi, Lucian Boia, cunoscut ca promotorul istoriei imaginarului in Romania, a decis ca biografia lui Eugen Brote sa apara, integral si in forma genuina: nici mutilata de cenzura anilor 1970, nici revizuita in lumina noilor cercetari. Astfel, istoricul matur si confirmat de opera sa isi asuma, cu o desavarsita onestitate intelectuala, o frumoasa si exemplara scriere de tinerete.

„Cititor, peste decenii, al propriei mele carti, vad acum in ea, dincolo de informatia istorica, in primul si in primul rand, drama unei vieti. Un om inzestrat cu felurite calitati, cu darul incontestabil de a conduce si de a infaptui, a carui ascensiune, aparent sigura, s-a frant deodata, urmata de o prabusire iremediabila. Din vina cui? A lui, a oamenilor, a istoriei... Din jocul imprevizibil al atator factori care, laolalta, intr-o inlantuire a carei finalitate ne scapa, alcatuiesc, ceea ce numim destin. Eugen Brote este povestea unui destin neimplinit.“ (Lucian Boia)Anul aparitiei: 2013
Format: 13x20 cm
Nr. pagini: 312

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0506 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.