Emilian Duca, Teorie si practica privind TVA - Taxa pe Valoarea Adaugata

Emilian Duca, Teorie si practica privind TVA - Taxa pe Valoarea Adaugata
-10%
Preț: 30,60 lei
34,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2012
Categoria: Cursuri

DESCRIERE

In Romania, orice lucrare despre fiscalitate (taxa pe valoarea adaugata– TVA) este supusa intotdeauna unei pierderi rapide de valoare determinate de examenul timpului si, prin urmare, este foarte probabil ca nu va reusi sa satisfaca exigentele tuturor cititorilor. Cu toate acestea, lucrarea de fata poate fi un instrument util in rezolvarea celor mai multe probleme privind aplicarea practica a reglementarilor referitoare la TVA.
Aspectele prezentate in lucrare sunt preluate din activitatea de zi cu zi a consultantilor fiscali si permit, prin exemplele ori explicatiile incluse, o mai buna intelegere a regulilor privind TVA.

Lucrarea este structurata pe 6 capitole care isi propun explicarea modului de aplicare practica a principiilor care stau la baza acestui impozit. Primul capitol contine o prezentare a principiilor si metodologiei de analiza a operatiunilor supuse taxei pe valoarea adaugata.  In al doilea capitol sunt prezentate informatii privind obligatia de inregistrare in scopuri de TVA, in timp ce capitolele 3, 4 si 5 contin  prevederi legale privind colectarea TVA, deducerea taxei achitate la cumpararea bunurilor si serviciilor, precum si informatii practice privind modul de tinere a evidentei taxei pe valoarea adaugata, cu studii de caz pentru anumite regimuri speciale.  Ultimul capitol prezinta informatiile necesare pentru declararea si plata taxei pe valoarea adaugata.

Anexele la lucrare contin atat lista actelor normative in vigoare la 1 februarie 2012, un index al deciziilor Curtii Europene de Justitie in ceea ce priveste aplicarea legislatiei comunitare din domeniul TVA, cat si cateva modele ale principalelor documente (contabile si fiscale) utilizate pentru evidenta TVA.

O astfel de lucrare este utila celor care isi desfasoara activitatea in domeniul consultantei fiscale ori in domeniul contabilitatii, deoarece concentreaza intr-o singura lucrare informatiile esentiale privind taxa pe valoarea adaugata. In plus, referintele la articolele din Codul fiscal si alte izvoare de drept fiscal permit identificarea cu usurinta a textelor de lege relevante pentru situatia supusa atentiei.
format 147 x 205 mm, 248 pagini
Data aparitiei martie 2012

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0695 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.