Elemente de algebră pentru economişti

Elemente de algebră pentru economişti
-15%
Preț: 11,05 lei
13,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 136
Categoria: Cursuri

DESCRIERE

Elemente de algebră pentru economişti - Samuel Judita, Coculescu Cristina. ELEMNETE DE ALGEBRA PENTRU ECONOMISTI.

"Studiul teoriilor economice contemporane, ca şi aplicaţiile lor practice, sunt de neconceput fără utilizarea metodelor şi modelelor matematice.
În construirea şi studierea modelelor matematice ce descriu fenomene economice, noţiunile şi rezultatele din domeniul algebrei liniare joacă un rol esenţial.
Prezenta lucrare este menită să prezinte aceste noţiuni şi rezultate într-o formă accesibilă studenţilor anului I din facultăţile cu profil economic. Ea se bazează pe cursul de 'Algebră liniară' predat de către autori studenţilor anului I ai Facultăţii de Informatică Managerială din cadrul Universităţii Româno-Americane Bucureşti.
Pe lângă capitolele «clasice» de algebră liniară, cursul conţine două capitole de importanţă deosebită pentru aplicaţiile economice: cel referitor la matrice pozitive şi cel referitor la teoria convexităţii. Aceste capitole conţin şi aplicaţii economice.
Fiecare capitol conţine un paragraf cu probleme rezolvate şi probleme propuse spre rezolvare, menit să consolideze cunoştinţele teoretice.
Cartea poate fi utilă nu numai studenţilor, ci şi specialiştilor din diverse domenii, în special economice, care doresc să utilizeze rezultate matematice în activitatea lor teoretică sau practică."

Autorii

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0441 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.