Efectele obligatiilor civile

Efectele obligatiilor civile
-10%
Preț: 21,60 lei
24,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Lucrarea trateaza materia reglementata in noul Cod civil, Cartea a V-a„Despre obligatii”, Titlul V„Executarea obligatiilor”. Observam semnul egalitatii intre„efectele obligatiilor” si„executarea obligatiilor”, cu observatia ca in sfera de cuprindere a„executarii obligatiilor” se regasesc si notiunile de rezolutiune, reziliere, precum si cauzele justificate de neexecutare a obligatiilor contractuale.

Efectele obligatiilor (perfecte) constau in dreptul creditorului de a urmari si de a obtine de la debitor executarea intocmai a prestatiei, precum si dreptul de a obtine despagubiri in caz de neexecutare, executare cu intarziere sau necorespunzatoare. In temeiul noului Cod civil, cea de-a doua parte a afirmatiei trebuie completata cu dispozitiile art. 1516 reglementand drepturile creditorului in caz de neexecutare fara justificare a obligatiilor. In acest caz, creditorul are dreptul de a opta intre mai multe remedii/sanctiuni/mijloace juridice, cu observarea prioritatii executarii silite in natura. Exista o ordine sau o ierarhie a mijloacelor juridice/remediilor/sanctiunilor?

Poate renunta creditorul aprioric expres la unul dintre ele?Pagini: 240
Format:    Carte brosata
Data aparititei:    Mai 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0443 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.