Efectele juridice ale contractelor aleatorii

Efectele juridice ale contractelor aleatorii
-10%
Preț: 44,10 lei
49,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Efectele juridice ale contractelor aleatorii. Teza de doctorat a doamnei Mona-Maria Pivniceru reprezinta o ampla monografie dedicata contractelor aleatorii, ce are la baza o documentare aproape exhaustiva (peste 1200 de trimiteri la subsol), constituind un reper important– pentru specialisti  si practicieni –  intr-un domeniu pana acum prea putin investigat.
   Lucrarea tradeaza nu numai formatia didactica a autoarei, dar si pe aceea de practician, care a dobandit astfel deplina stapanire a tehnicilor juridice. Cunoscand foarte bine doctrina, urmarind cu atentie evolutia jurisprudentiala in materie, autoarea propune imbunatatirea legislatiei, prin formularea unor note critice indreptatite pe marginea Proiectului noului Cod civil.
   Argumentarea tezelor propuse, enuntate fara ostentatie, este logica si intotdeauna ancorata la practica, iar ceea ce frapeaza este accentuata prudenta stiintifica a autoarei, care nu subestimeaza nici dificultatile cunoasterii, nici pe cele ale aplicarii legii. Remarcam, de asemenea, limpezimea si conciziunea scrierii, concludenta argumentelor bazate pe o bogata doctrina si jurisprudenta, limbajul clar si riguros stiintific, precum si stilul sobru si elegant; de aceea, lectura lucrarii captiveaza si fascineaza deopotriva.


472 pagini
Anul aparitiei: 2009

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0448 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.