Dumnezeu si Holocaustul la Elie Wiesel

Dumnezeu si Holocaustul la Elie Wiesel
-35%
Preț: 11,34 lei
17,44 lei (-34,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea Dumnezeu si Holocaustul la Elie Wiesel propune o abordare etica, filosofica si teologica a perspectivei lui Elie Wiesel cuprinsa in celebra sa lucrare Noaptea si in celelalte lucrari ce se structureaza in jurul acesteia. In publicatiile occidentale s-a scris mult despre opera lui Wiesel. Noutatea cartii de fata consta in evidentierea unei etici a responsabilitatii ce sta la baza intregii opere a lui Wiesel si in centrul mesajului pe care aceasta il transmite.

Sunt tratate probleme precum responsabilitatea si indiferenta, memoria si marturisirea, moartea omului si moartea lui dumnezeu, banalitatea raului si raul radical, violenta gratuita si unicitatea holocaustului, exterminarea inocentilor si supravietuirea in lagarele mortii. Toata aceasta problematica se sedimenteaza intr-o etica a responsabilitatii care ne pune in fata genocidului ca paradigma ideologica si existentiala a secolului XX.

Desi trateaza o tema particulara, cartea de fata este una de interes general. Ea se adreseaza cercetatorilor din mai multe domenii: filosofilor, teologilor, literatilor, celor interesati de studiul responsabilitatii, al eticii, al ideologiilor, de istoria ideilor si de dezbaterile in jurul totalitarismului. Aparitia cartii in anul celebrarii a 65 de ani de la desfiintarea lagarelor mortii va determina o buna receptare a acesteia.

Totodata, trebuie subliniat faptul ca este prima carte de acest gen in cultura romaneasca. Aducind in discutie probleme ce privesc conditia umana, sensul vietii, semnificatia mortii, problema raului, putem sa ne imaginam ca va trezi interesul unui public larg cu o formatie culturala diversa, pe linga publicul de cititori pe care autorul deja si l-a format prin lucrarile sale anterioare.

Punind in lumina modul de constructie a unei etici a responsabilitatii, cartea de fata aduce in discutie o perspectiva noua in cultura romaneasca si in analiza Holocaustului in general prin valorizarea semnificatiilor textuale si subtextuale, ca si a literaturii exegetice legata de opera uneia dintre cele mai reprezentative personalitati ale diasporei romanesti.


Numar de pagini: 190
Format: 11x18 cm
An aparitie: 2010

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0483 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.