Dumnezeu, o istorie a revelatiei sale. O carte care ne releva insasi evolutia naturii lui Dumnezeu (Chopra Deepak)

Dumnezeu, o istorie a revelatiei sale. O carte care ne releva insasi evolutia naturii lui Dumnezeu (Chopra Deepak)
-23%
Preț: 22,33 lei
29,00 lei (-23%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014

DESCRIERE

Autorul Chopra Deepak, ofera de aceasta data publicului cel mai puternic titlu al colectiei: DUMNEZEU. Un frumos si intens roman de invataminte, o Poveste a Revelatiei, scrisa de cel mai ilustru maestru al filosofiei orientale, un preeminent factor de referinta in domeniul spiritualitatii si religiei.

Un roman care ne revela insasi evolutia naturii lui Dumnezeu - aici vor gasi adevarul si iluminarea generatiile urmatoare de cautatori spirituali.

Dumnezeu, o istorie a Revelatiei - este cartea pe care au asteptat-o milioanele de fani ai lui Deepak Chopra.


Unele raspunsuri au fost radicale. Evangheliile gnostice, ca alternativa la cele patru Evanghelii canonice, sunt o descoperire tarzie; ele au fost descoperite din intamplare in 1945, cand doi egipteni s-au ratacit intr-o pestera din apropiere de Nag Ham-madi si au dat peste un recipient plin cu manuscrise stravechi.

Descoperirea lor, numita Biblioteca de la Nag Hammadi, cuprinde zeci de documente de toate felurile. Dupa scandalul teologic iscat de aparitia lor, imaginea oficiala a bisericii timpurii a fost puternic pusa la incercare.

Sunt prezentati credinciosi care, la o suta de ani dupa moartea lui Iisus, sustineau ca Dumnezeu este si mama, si tata, ca Maria Magdalena a fost discipolul preferat al lui Iisus si ca o congregatie trebuie sa-si merite apropierea de Hristos prin revelatii directe, si nu prin evanghelii scrise.

Unul dintre documente ne spune ca insasi crucificarea a fost o iluzie. in timp ce gloata urmareste agonia lui Iisus pe cruce, acesta ii apare lui Petru in carne si oase pentru a-i spune ca doar nestiutorul poate sa creada intr-un asemenea spectacol, caci nu poate vedea adevaratul duh.

In epoca moderna, toate acestea sunt posibilitati fascinante, chiar daca evangheliile gnostice nu fac parte din niciun fel de credinta recunoscuta.

Credinta trebuie sa fie absoluta; autoritatea bisericeasca este reprezentanta autoritatii lui Dumnezeu. Daca o persoana obisnuita primeste un mesaj de la Dumnezeu, aceasta nu este crezuta pana cand nu este pusa la incercare si nu primeste aprobare de la mai marii bisericii (prin contrast, gnosticii, al caror nume vine de la grecescul gnosis, care inseamna"cunoastere", acceptau mesajele primite direct de la Dumnezeu).

Istoria e scrisa de invingatori - fapt nu mai putin valabil si pentru istoria bisericii crestine. Lasand la o parte argumentele vechi de cand lumea, Dumnezeul lui Pavel este remarcabil din punct de vedere al evolutiei fata de trecut.

Pentru inceput, nu mai este un Dumnezeu al invoielii, care ofera recompense pentru buna purtare si pedepse pentru faptele rele. Iubirea divina este oferita acum liber, ca gratie divina. Nu trebuie sa fie meritata.

Facand acest pas mai departe, Pavel a rezolvat problema caderii din paradis a lui Adam si a Evei. Cata vreme pata pacatului lor exista in orice individ, e nevoie sa lupti impotriva ei toata viata si probabil ca tot nu vei reusi.

Pacatosii sunt mereu inclinati sa calce stramb; e puterea ispitei si slabiciunea imbinate in natura umana...


CUPRINS:

Prolog ... 5
1. Iov:"Eu sunt Domnul Dumnezeul tau!"
(TIMPURI BIBLICE) ... 9
2. Socrate:"Cunoaste-te pe tine insuti!"
(470-399 I.Hr.) ... 38
3. Sf. Pavel:" Eu sunt Lumina lumii"
(4 I.Hr.-64 d.Hr.) ... 71
4. Shankara:" Viata e vis."
(700-750) ... 97
5. Rumi:" Urmeaza-ma in iubire!"
(1207-1273) ... 128
6. Iuliana din Norwich:"Totul va fi bine!"
(1342-1416) ... 157
7. Giordano Bruno:"Totul e lumina."
(1548-1600) ... 184
8. Anne Hutchinson:"Duhul e absolut in orice credincios."
(1591-1643) ... 210
9. Baal Shem Tov:"A trai inseamna a-l sluji pe Dumnezeu."
(1700-1760) ... 235
10. Rabindranath Tagore:"Eu sunt Taina fara de sfarsit."
(1861-1941) ... 262
Epilog:"E cineva acolo?" ... 295

Nr. de pagini : 303
Anul aparitiei :2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0396 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.