Dreptul proprietatii intelectuale (Teodor Bodoasca)

Dreptul proprietatii intelectuale (Teodor Bodoasca)
PRP: 35,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 29,75 lei
Diferență: 5,25 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2001
Categoria: General

DESCRIERE

Interpretarea corecta a normelor juridice, conforma cu vointa reala a autoritatilor emitente, este primul si cel mai important demers in procesul de aplicare a dreptului si de respectare a principiului legalitatii intr-un stat de drept.

Creatia intelectuala, element esential al fiintarii si progresului societatii omenesti, a fost si este un captivant domeniu de investigatie, inclusiv din perspectiva juridica.

Diversitatea si complexitatea formelor de exprimare a acestui produs exclusiv uman si social au determinat, intr-o perioada de timp relativ scurta, in planul normarii, o dinamica si amploare fara precedent a reglementarilor juridice.

Neindoielnic, fenomenul juridic, astfel generat, presupune eforturi concrete si sistematice de investigare stiintifica, iar studiile universitare de licenta si masterat ar trebui sa se constituie in primii pasi facuti in acest sens. In fapt, acesta este motivul pentru care lucrarea"Dreptul proprietatii intelectuale" se adreseaza, in principal, studentilor si masteranzilor de la specializarile drept, drept comunitar si administratie publica.

Aflandu-ne in prezenta unui veritabil fenomen juridic, efectiv si masiv influentat de dinamica celorlalte ramuri de drept, o atentie speciala am acordat analizarii masurii in care reglementarile juridice interne din domeniu sunt compatibilizate cu cele din alte materii, formuland, acolo unde am considerat ca se impune, observatii critice, dar si propuneri de lege ferenda.

Remarcam, in context, prea desele ezitari ale legiuitorului in legatura cu prelucrarea juridica a unor reguli, caracterul prea tehnicist a diverselor norme, nesocotirea imperiala, in diferite situatii, a unor principii elementare de drept si, nu in ultimul rand, preocuparea exagerata a legiuitorului de a supune normarii juridice aspecte de detaliu, lipsite de importanta. Neindoielnic, toate aceste realitati justifica amplificarea efortului de cunoastere si perfectionare a continutului actelor normative interne din domeniu, efort in care am dori sa se inscrie si lucrarea ce o propunem.

In demersul nostru ne-am bazat, mai ales, pe analiza logico-juridica, sistematica si sistemica a normelor juridice consacrate materiei investigate, dar si pe lucrarile unor remarcabili doctrinari ai domeniului.

Dedic aceasta carte tuturor celor ce trudesc pe ogorul cunoasterii juridice.

Nr. de pagini: 370
Anul aparitiei: 2010

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0768 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.