Dreptul de proprietate I. Caractere juridice, subiecte, modalitati, dezmembraminte. Practica judiciara

PRP: 38,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 34,20 lei
Diferență: 3,80 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Dreptul de proprietate I de Adela Cosmina Bodea. Lucrarea, structurata in trei volume, prezinta hotarari ale instantelor judecatoresti, cu precadere ale celor din Bucuresti, majoritatea nepublicate pana acum, in cauzele cu care au fost investite in ultimii ani in problematica atat de diversa a dreptului de proprietate, in special a dreptului de proprietate privata, referitor la conditiile generale de exercitare, modalitatile juridice, dezmembramintele dreptului, circulatia juridica a bunurilor, modurile de dobandire (accesiunea, uzucapiunea, legea, succesiunea etc.), publicitatea imobiliara, mijloacele de aparare (actiunea in revendicare, actiunea in granituire etc.).
Astfel, acest prim volum grupeaza spete in care obiect de analiza au fost caracterele juridice ale dreptului de proprietate, dar si limitele determinate de lege in care acesta poate fi exercitat, cum ar fi reglementarile in domeniile de interes national. Tot in categoria limitelor de exercitare a proprietatii sunt selectate solutii privind problema respectarii normelor de edificare si modificare a constructiilor, de concesiune, expropriere pentru utilitate publica si rechizitie. De asemenea, au fost inserate hotarari in care a fost sanctionat abuzul de drept sau in care s-a analizat titularul dreptului de proprietate in contextul raporturilor de locatiune, de concubinaj, al mostenirilor vacante, al bunurilor fara stapan, al administratorului proprietatii publice a statului roman ori in contextul tratatelor internationale cand proprietatea unui imobil a revenit unui stat tert.
Spetele care vizeaza modalitatile dreptului de proprietate sunt grupate in doua sectiuni: mai intai, proprietatea comuna pe cote-parti obisnuita, cu solutii referitoare la partaj sau mentinerea coproprietatii; mai apoi, proprietatea comuna in devalmasie, cu o varietate de probleme practice izvorate din relatiile patrimoniale de casatorie sau de concubinaj. In fine, capitolul dedicat dezmembramintelor dreptului de proprietate prezinta aspecte legate nu numai de drepturile de uzufruct, uz, abitatie, servitute sau superficie, dar si de interpretare a contractelor sau de probatiune.


Data: 21.12.2009
496 pagini

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3342 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.