Drept executional penal

Drept executional penal
Preț: 74,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Drept executional penal de Ioan Chis. Lucrarea Drept executional penal aduce in atentia studentilor, dar si a cadrelor de specialitate din Ministerul Administratiei si Internelor care lucreaza nemijlocit cu persoanele private de libertate, noile conceptii privind dreptul executional penal, ca urmare a evolu?iei institutiei inchisorii odata cu schimbarea regimurilor politice, a modificarii legislatiei relevante in materie (Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si regulamentul sau de aplicare, Codul de procedura penala astfel cum a fost modificat prin Legea nr. 356/2006) si este structurata in doua titluri, Istoria inchisorilor si Executarea pedepselor carcerale.
In prima parte este prezentata evolutia institutiei inchisorii de la inceputuri, cand condamnatii odata ajunsi in temnite practic nu mai existau, pana in prezent, cand se pune accent pe asimilarea regulilor penitenciare de catre personal si aplicarea lor in practica, realizarea unei noi mentalitati a personalului care lucreaza in regimul penitenciar si umanizarea regimului penitenciar, prin respectarea drepturilor condamnatilor, crearea unui cadru de viata cat mai aproape de cel existent in societate, imbunatatirea relatiilor cu familia si mentinerea legaturii cu societatea.
In partea a doua sunt prezentate normele juridice prin care se reglementeaza relatiile sociale privind executarea sanctiunilor de drept penal in scopul asigurarii unei educatii eficiente a celor care executa pedeapsa, al prevenirii savartirii unor noi infractiuni si al apararii ordinii de drept, cu respectarea drepturilor condamnatilor, prin implementarea unor programe de ajutor, resocializare, reeducare, consiliere, care sa ofere solutii pentru cei care ies din penitenciare.Autor: Ioan Chis
Pagini: 496
Anul aparitiei: 2010
Tip coperta: Necartonata

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0445 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.