Drept civil. Persoanele in reglementarea noului Cod civil - Editia a 2-a, revazuta si adaugita

Drept civil. Persoanele in reglementarea noului Cod civil - Editia a 2-a, revazuta si adaugita
-10%
Preț: 53,10 lei
59,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: General

DESCRIERE

Dreptul persoanelor este important nu numai pentru ca guverneaza si protejeaza omul, dar si pentru ca este implicat in toate celelalte ramuri ale dreptului: persoana este„inima” tuturor activitatilor juridice. Nu intamplator– dupa modelul lui Justinian– codurile moderne se deschid cu Dreptul persoanelor.

Prin acest curs universitar este prezentata materia persoanelor din perspectiva noului Cod civil, astfel cum a intrat in vigoare de la 1 octombrie 2011. Se are in vedere corpul uman (inclusiv prelevarea si transplantul de organe), drepturile personalitatii, inclusiv mult invocatul drept la respectarea vietii private, capacitatea de folosinta si capacitatea de exercitiu, identificarea si ocrotirea persoanei fizice, precum si persoana juridica.

Ovidiu Ungureanu este profesor universitar, fost decan al Facultatii de Drept– Universitatea„Lucian Blaga” din Sibiu, iar Cornelia Munteanu este lector universitar la aceeasi facultate.


 
Autori: Ovidiu Ungureanu, Cornelia Munteanu
Data aparititei:    3 Ianuarie 2013
Nr. pagini: 336

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0487 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.