Dictionar general de SINONIME al limbii Romane

Dictionar general de SINONIME al limbii Romane
-5%
Preț: 175,75 lei
185,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Dictionare

DESCRIERE

Autoarele Dictionarului de sinonime al limbii romane (DGS) sunt cercetatori stiintifici principali, doctori in filologie, care au colaborat ca autori la lucrari importante pentru lexicografia explicativa si enciclopedica romaneasca: Dictionarul limbii romane al Academiei (DLR), Dictionarul explicativ ilustrat al limbii romane (DEXI)Dictionar enciclopedic-junior. Pentru activitatea lor stiintifica in domeniul lexicografiei, in cadrul Institutului de Filologie Romana,, A. Philippide" al Academiei Romane, Filiala Iasi, au primit Premiul,, Timotei Cipariu" al Academiei Romane.

De asemenea, au semnat numeroase studii si lucrari de filologie, de istoria gramaticii romane si de istoaria limbii romane.


Dictionarul general de sinonime al limbii romane (DGS), prin numarul mare de cuvinte luate in studiu (74. 673), depaseste ca volum toate celelalte lucrari de lexicografice de acest gen aparute pana in prezent. Autoarele si-au propus sa prezinte, pe de o parte, bogatia sinonimica a limbii romane in toate compartimentele ei, aplicand criterii noi si o conceptie proprie in tratarea lexico-semantica a materialului lingvistic, pe de alta parte, transformarile care s-au produs in sinonimia romaneasca, ca urmare a evolutiei stiintelor si tehnicii, dar si a schimbarilor ce au avut loc in realitatile economice si socioculturale romanesti in ultimile decenii.

Dictionarul se adreseaza publicului larg, specialistilor, cercetatorilor, studentilor, elevilor si altor categorii socioprofesionale, dar si celor care doresc sa-si insuseasca mai usor limba romana. Evidentiind bogatia sinonimiei limbii romane si cuprinzand solutii de diversificare a exprimarii in procesul de comunicare, DGS poate folosi unor cercetari ulterioare in diverse domenii.


Autori: Doina Cobet, Laura Manea
Revizie finala: Doina Cobet

Au mai colaborat (redactare partiala, corelatii, operatii tehnoredactionale), Maria Belenciuc, Dumitru Boldureanu, Vitalie Calmic, Irina Gheorghita, Lucia Ciocan, Igor Condrea, Vasile Gutanu, Eugen Lungu, Ana Moraru, Andrei Turcanu, Lucia Turcanu, Mircea Vition, Horia Zava, Tatiana Zavadschi, Aliona Zgardan Crudu
Coordonator de proiect: Nicolae Gutanu

Coperti cartonate cu supracoperta
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 2110 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Dictionar general de SINONIME al limbii Romane

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0478 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.