Dictionar de Simboluri, Teme si Motive Literare

Dictionar de Simboluri, Teme si Motive Literare
-12%
Preț: 36,96 lei
42,00 lei (-12%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Dictionare

DESCRIERE

Compunerea Dictionarului de Simboluri, Teme si Motive Literare a pornit, initial, ca o activitate a Catedrei de Limba si literatura romana din scoala noastra. Ulterior, data fiind importanta temei, am considerat necesar sa extindem colectivul, devenind astfel un proiect de colaborare intre patru scoli: Colegiul National Economic"Gh. Chitu", Craiova (prof. Raluca Belcineanu, Mariana Dunca, Nicoleta Ionescu, Cati Mitrache, Gabriela Popescu-Diaconu, Marinela Tecan), Grupul Scolar Energetic, Craiova (prof. Doru-Nicolae Patru), Liceul Teoretic, Tudor Arghezi", Craiova (prof. Loredana Neagoe) si Grupul Scolar. Al. Macedonski", Melinesti (prof. Alina Didu).
Departe de a se considera exhaustiv, acest Dictionar, cu cele 379 de articole ale sale, isi doreste sa acopere o zona ceva mai larga din teritoriul atat de vast al problematicii abordate. Noutatea acestei carti consta in faptul ca autorii nu s-au limitat la definirea termenului, ci au oferit exemple si au analizat, dupa caz, fiecare articol in parte, raportandu-l la texte literare, tinand cont de programele analitice de limba si literatura romana in vigoare.
Dictionarul a fost scris in speranta ca va deveni, pentru elevii nostri, dar si pentru profesori, un instrument util de informare si de lamurire a unor concepte sau idei intalnite in lectura obligatorie sau particulara, ca va contribui la evitarea unor greseli grave ori ridicole in interpretarea textelor literare sau in dialogurile formale ori informale, ca va fi citit cu interes si consultat cu folos.
O datorie morala avem fata de prof. univ. dr. Ovidiu Ghidirmic, de sfaturile caruia am beneficiat pe tot parcursul scrierii, caruia ii multumim.

Coordonator proiect, Prof. Cati Mitrache

Autori: Raluca Belcineanu, Alina Dinu, Mariana Dunca, Nicoleta Ionescu, Cati Mitrache, Loredana Neagoie, Ana Paraschivescu, Doru Nicolae Patru, Gabriela Popescu Diaconu, Marinela Tecan
Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 270 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Dictionar de Simboluri, Teme si Motive Literare

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0554 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.