Deuteronomul

PRP: 79,99 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 75,99 lei
Diferență: 4,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Deuteronomul de Peter C Craigie. Subiect:
Deuteronomul este o carte despre o comunitate care se pregateste pentru o viata noua, tara promisa se intinde inaintea sa. Dar, in acest moment, apare chemarea la o noua dedicare lui Dumnezeu si la o noua intelegere a naturii comunitatii poporului lui Dumnezeu. Dar Deuteronomul nu este doar o carte care are relevanta contemporana, ea a fost si continua sa fie una dintre lucrarile cele mai importante si mai controversate in cercetarea moderna.

Rezumat:

Deueronomul este considerata una dintre cele mai importante carti din Biblie datorita modului in care sintetizeaza interventia rascumparatoare a lui Dumnezeu in istorie pentru Israel, recapituleaza Legea si anticipeaza ceea ce va urma in perioada judecatorilor, a monarhiei si a exilului. In plus, este una dintre cele mai citate carti in Noul Testament. Deuteronomul continua sa fie una dintre lucrarile cele mai importante si mai controversate in cercetarea moderna. Metodelor traditionale de cercetare li se adauga astazi noua critica, analiza structurala si noua stilistica, plus un volum tot mai mare de literatura secundara pentru fiecare aspect al studiilor VT.
Deuteronomul este insa si o carte de o surprinzatoare relevanta contemporana. Atunci, ca si acum, lumea din jur trecea printr-o perioada de schimbare, de tensiune politica si de conflicte militare. Dar, in mijlocul evenimentelor mondiale, o comunitate relativ mica era indemnata de Moise,„omul lui Dumnezeu”, sa se dedice din toata inima Domnului, inainte de a intra in lupta pentru tara Promisa. Imparatia poporului ales al lui Dumnezeu crescuse, ajungind la maturitate, neobservata de marile puteri ale timpului, si se lupta impotriva unor circumstante imposibile, dupa standardele omenesti. Desi scena se desfasoara cu mai bine de trei mii de ani in urma, cartea ofera o paradigma pentru Imparatia lui Dumnezeu din lumea moderna; este momentul unei dedicari reinnoite a celor care fac parte din Noul Legamint si al intoarcerii lor spre viitor, cu perspectiva de a intra in posesia promisiunii lui Dumnezeu.
Comentariul de fata, ca toate cele din seria CEXEL, tine cont ca cititorii carora li se adreseaza sunt„deopotriva pastori, teologi si studenti”. El are la baza convingerea ca„in Vechiul Testament auzim cuvintul lui Dumnezeu asa cum a fost rostit pentru poporul Sau Israel. Astazi, mii de ani mai tirziu, auzim in aceste treizeci si noua de carti mesajul Lui inspirat si plin de autoritate pentru noi”. Comentariul incepe cu o prezentare de ansamblu a cartii biblice, insistind in special asupra problemelor legate de contextul istoric si cultural, paternitate, data si scopul scrierii, structura si teologia. Se bazeaza pe propria traducere a autorului pentru textul ebraic si comenteaza textul verset cu verset, pastrind cu eleganta echilibrul intre discutarea aprofundata a chestiunilor tehnice si critica textuala, probleme critice s.a.m.d. si expunerea teologiei autorului biblic si ale implicatiilor acesteia pentru viata de credinta contemporana. Autorul comentariului aduce astfel o lumina proaspata asupra textelor biblice antice, dar familiare, apelind la expertiza sa recunoscuta de cercetator, combinata cu vasta experienta de dascal, prezentindu-ne cele mai recente rezultate ale cercetarii intr-o maniera interesanta, care faciliteaza si stimuleaza intelegerea VT.


UPRINS
Prefata autorului
Principalele abrevieri
 
INTRODUCERE
I. Tilul
II. Contextul
III. Unitatea structurala
IV. Data si autorul
V. Ocazia
VI. Canonicitate
VII. Textul ebraic
VIII. Teologia
IX. Probleme in interpretarea Deuteronomului
X. Analiza continutului
XI. Bibliografie selectiva
Apendice I
O perspectiva pentru studiul Deuteronomului
Apendice II
Un context egiptean propus pentru
forma de tratat a legamintului ebraic
Apendice III
Concordanta principalelor manuscrise
de la Qumran relativ la Deuteronom

VIII Deuteronomul
TEXT SI COMENTARIU
I. Introducere la Deuteronom (1:1–5)
II. Cuvintarea lui Moise: Prologul istoric (1:6–4:43)
III. Cuvintarea lui Moise: Legea (4:44–26:19)
IV. Cuvintarea lui Moise: Binecuvintari si blesteme
(27:1–28:69 [rom. 29:1])
V. Cuvintarea lui Moise: Un ultim indemn
(29:1 [rom. v. 2]–30:20)
VI. Continuitatea legamintului, de la Moise la Iosua

INDICI
I. Tematic
II. Autori
III. Persoane si locuri
IV. Referinte biblice
V. Texte ugaritice

Legare: cusuta, brosata, cartonata
Coperta: supracoperta, policromie
Numar Pagini: 487 (496 total)
Format: 235x165 mm

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3507 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.