Democratia Greaca a lui Rigas din Velestino (1757-1798)

Democratia Greaca a lui Rigas din Velestino (1757-1798)
-10%
Preț: 22,50 lei
25,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Aceasta lucrare constituie o incercare de interpretare a operei politice a lui Rigas din Velestino (1757-1798) in lumina mizei cosmosistemice a epocii. Aceasta miza implica in problematica sa comparativa trei lumi diferite din punct de vedere tipologic, care se intalnesc si, intr-un anume sens, se intersecteaza: (a) despotismul statal exprimat de modelul clasic otoman si realitatea tranzitiei europene, (b) dinamica antropocentrica ce influenteaza evolutiile din aceasta perioada, in special in spatiul vest-european si indica traseul tranzitiei si (c) modelul antropocentric european ce continua sa urmeze traiectoria fazei post-statocentrice sau ecumenice a cosmosistemului grec.
Continut:

Despre autor:
Georgios Contogeorgis este doctor al Universitatii din Paris si profesor de Stiinte Politice la Universitatea Panteion, a fost rector al Universitatii Panteion din Atena (1984-1990), secretar general al Asociatiei Elene de Stiinte Politice (1975-1981), membru al Consiliului Superior si al Consiliului de Cercetare al Institutului Universitar European de la Florenta (1985-1994), a detinut doua mandate de presedinte– director general al televiziunii publice elene (1985-1989), ministru si purtator de cuvant al guvernului elen (1993), editorialist pentru ziare ateniene etc. Dr. Contogeorgis este membru al mai multor asociatii stiintifice, grecesti, franceze si internationale, face parte din comitetele stiintifice ale Journal of Political Science Pôle Sud (Universitatea din Montpellier), Review Southeastern Europe si este corespondent stiintific al Revue Internationale de Politique Comparée. Din 1987, este responsabil pentru programe europene precum Masterul European de Stiinte Politice si expert al Comisiei Europene pentru probleme universitare. Este membru fondator al European Network of Political Science (EPSNET) si membru al
comitetului sau administrativ.Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 257

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0452 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.