De la Est la Vest. Memorii

De la Est la Vest. Memorii
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

Randurile care urmeaza relateaza evenimente petrecute Intr-un spatiu geografic si temporal larg, care sper sa trezeasca interesul cititorilor.

Privilegiile generate de arta proiectarii sistemelor hidraulice m-au purtat adeseori In exteriorul meridianelor romanesti sau israeliene.

Am ajuns astfel la Moscova, Baku, Berlin, Budapesta sau Varsovia, iar dupa ianuarie 1980 In Washington DC, Baltimore, Chicago sau Cleveland.

Intr-un tarziu, fara nici un fel de conexiune profesionala sau de studii, m-am alaturat miilor de turisti care, In T-shirt si basketi, colinda frumoasa Europa prin Londra, Tirol, Haute Savoie sau Riviera ...

In perioada 1996-2010, prestigioasa revista"Minimum" din Tel Aviv si"Semnalul" din Toronto (carora le raman recunoscator) au publicat multe din capitolele mele despre anii care au trecut. ..
In peregrinarile europene, am admirat adeseori grupe de 3-4 adolescenti cu telefoane celulare si creditcard, sositi absolut singuri din Scandinavia sau Germania, fara problemele pe care le aveam noi cand, la aceeasi varsta, caIatoream la Snagov.

Fara invidie, mi-am amintit de vacantele petrecute pe malul Teleajenului si de prima excursie In Bucegi ca student, calatorind pe platforma unui camion cu prelata cei 60 de kilometri care desparteau orasul Ploiesti de Cota 1400 din Sinaia!

Timpul In care se desfasoara aceste"Memorii"
Incepe din perioada anilor '68 si continua pana In prezent. S-au schimbat multe din vremurile cand am vizitat locurile amintite si In consecinta, pe masura anilor care trec, cele scrise devin o incursiune mai curand In timp decat In
spatiu ....

Theodor Toivi Haifa, februarie 2011


Anul aparitiei: 2013
Nr pagini: 461

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0408 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.