Daniela Busa - Calatori straini despre Tarile Romane in secolul al XIX-lea - Serie noua volumul IX

Daniela Busa - Calatori straini despre Tarile Romane in secolul al XIX-lea - Serie noua volumul IX
PRP: 25,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 23,75 lei
Diferență: 1,25 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2015
Pagini: 342
Categoria: Personalitati

DESCRIERE

Prefacerile din spatiul locuit de romani, instabilitatea guvernamentala, disputele dintre radicali si conservatori, criza dinastica, dar si felul in care unele evenimente externe au fost percepute de romani si reactia guvernantilor si a principelui, au trezit, cum era si firesc, interesul si curiozitatea Europei si i-a determinat pe occidentali sa fie prezenti in centrul evenimentelor, sa inteleaga la fata locului evolutia acestora, sa cunoasca indeaproape personalitati, dar si oameni simpli, sa vada locuri noi, si in unele cazuri, sa le revada cu alti ochi si in alta lumina.

Cei mai multi au consemnat cu meticulozitate faptele, deciziile, au prezentat masurile, au sesizat si comentat corect atmosfera, evenimentele si urmarile lor, starea de spirit a locuitorilor, au criticat sau numai au consemnat obiceiurile, modul de viata, cutunele religioase, au creionat portretele unor personalitati. Altii, fara a-si inregistra in scris opiniile si observatiile, ne-au lasat imagini ale locurilor vizitate, chipuri, ritualuri, monumente, intr-un cuvant au imortalizat viata de zi cu zi a romanilor si comunitatilor entice cu care au venit in contact.


Pe langa impresiile superficiale, pe langa informatii scrise in graba, de suprafata si fara importanta, uneori clisee preluate din lecturi anterioare, cele mai multe relatari ale calatorilor constituie insemnari si descrieri ample, de o certa valoare documentara, ce includ date statistice, analize referitoare la viata politica si economica a Romaniei, descrieri ale lucrarilor de fluidizare a circulatiei navale la gurile Dunarii, aspecte sociale, etnice, culturale, urbanistice, consideratii despre importante personalitati ale epocii, despre intrigile si orgoliile acestora, despre invatamant, starea cailor si mijloacelor de comunicatie, critici, dar si sugestii si, foarte important, despre schimbarile ce se prefigurau. “

Daniela Busa

Nr. de pagini: 342
Anul aparitiei: 2015
Autori: Daniela Busa, Venera Achim, Bogdan Popa, Nicoleta Roman, Raluca Tomi, Loredana Mirea

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0801 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.