Cunoaste-te pe tine insuti sau Despre virtute

Cunoaste-te pe tine insuti sau Despre virtute
-10%
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Religie

DESCRIERE

„Cunoasterea de sine este indatorirea primordiala a omului; el este dator, inainte de toate, sa se cunoasca pe sine.
Lipsit de cunoasterea de sine, gandurile lui se afla in ratacire, fiind prizonier al feluritelor patimi, stapanit de aprige pofte, preocupat de multe si zadarnice lucruri, cu o viata nelinistita, dezordonata si plina de griji, gresind in toate; se poticneste pe calea vietii, clatinandu-se la fiece pas, se impiedica, cade si este strivit. Se adapa cu bautura tristetii si a amaraciunii, isi umple inima de durere, ducand o viata cu neputinta de indurat.
Recunoscand dificultatea acestei lucrari a cunoasterii de sine, dar intelegand necesitatea ei, am alcatuit aceste studii religioase, sub forma unor pilde si portrete morale, si am descris cat mai limpede, dupa puterea noastra, caracterul fiecarei virtuti si al fiecarui viciu, studiind firea umana si cercetand puterile morale ale sufletului, cu nadejdea ca harul virtutilor va atrage inima cititorului spre ele, ca frumusetea lor nemuritoare va pune stapanire pe sufletul sau si ca inima lui va fi ranita de dragostea pentru ele, spre a se avanta sa le urmeze.”

* * *
„Cu ce cuvinte te voi putea lauda, Virtute, cu ce cuvinte iti voi canta frumusetea, cu ce flori iti voi impodobi harurile sau cu ce cununi iti voi putea incununa puterea, cu ce penita iti voi putea descrie chipul? Intru tine se afla splendoarea si fericirea sufletului. Intru tine se afla sanatatea trupului. Intru tine se afla curatia duhului. Intru tine se afla ceea ce este bun si desavarsit.”
Sfantul Nectarie, Mitropolit de Pentapole


Traducere din limba elina de pr. dr. Gabriel Mandrila si Laura Mandrila
Studiu introductiv si note de pr. dr. Gabriel Mandrila


Format: 13x20 cm
An aparitie: 2012
Pagini: 448

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0405 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.