Cultura legumelor. Editia a III-a, revizuita (Coordonator, Dumitru Indrea)

Cultura legumelor. Editia a III-a, revizuita (Coordonator, Dumitru Indrea)
-5%
Preț: 46,60 lei
49,05 lei (-4,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

"CULTURA LEGUMELOR", o realizare editoriala de referinta In problematica legumiculturii din Romania.

Cartea ne face cunoscuta indeletnicirea de cultivare a legumelor, din inceputuri, cu loc aparte in agricultura tarii noastre si pe mai departe, pe toate treptele de progres, in contextul intregului sistem agroproductiv, cu evolutie spre modernitate.

Prin numarul mare. depasind 60 de specii cultivate curent si fiecare aparte in modalitati diversificate, ne este dezvaluit planul larg in care este problematizata activitatea de specialitate, cu temeinica motivatie pentru desfasurare la nivelul cel mai ridicat.

Este captivanta expunerea despre ceea ce ne ofera natura prin fiecare din entitatile biologice intrunite in sortimentul legumicol, de miracol fiind alcatuirea lor, specificul dezvoltarii in parte si incarcatura cu principii nutritivi si reconfortanti pentru sanatate.

Se exemplifica mari reusite ale interventiilor de creativitate stiintifica pentru perfectionarea bioformelor si a tehnologiilor de cultivare, in masura sa le amplifice acestora manifestarea productiva cu indici superiori de eficienta economica.

Ne justificam situarea lucrarii pe loc de mare insemnatate In fondul de carte al specialitatii, intrucat este scrisa pentru Noi, cei indatorati astazi de cinstire a inaintasilor, truditori anonimi si a celor care s-au daruit cu stralucirea cunoasterii, idealuri lor de ridicare a indeletnicirii de legumicultor la rang de profesiune stiintifica.

Cartea sistematizeaza elemente definitorii privind starea actuala a productiei legumicole din tara noastra. ca fiind tranzitorie spre o structurare prefigurata de autori in termeni de modernitate.

Conspectul amplu al reprezentarilor de factura biologica, bioecologica, socialeconomica si tehnico-organizatorica, deschide cai de infaptuire al unui astfel de"obiectiv tinta", dand orientare initiativelor de actiuni novatoare, care se impun sustinute in manifestare proportionata la scara sistemului national al productiei legumicole.

Crochiullegumiculturii de viitor al tarii este alcatuit in tenneni optimisti, fiind considerata existenta capacitatea stiintifico-creativa si de daruire profesiunii, pe care ne-o pilduiesc insasi autorii lucrarii, colectivul Disciplinei de Legumicultura a Universitatii Agronomice clujene, cunoscuti in prestigioasa afirmare profesionalstiintifica.

Cititorii cartii o vor remarca iesita din tiparul obisnuit al lucrarilor de specialitate. Are intregita acoperirea bibliografica, completata insa cu date din ample studii personale ale autorilor. Astfel, analiza aspectelor productiei legumicole decurge in raportare nemijlocita la conditiile din tara noastra. De aceea, o denumim,, Tratat al legumiculturii tarii noastre de astazi si din viitor".

In asentimentul celor care vor citi si aprecia editia si multumuri adresate autorilor care ne-o daruiesc, inchei aceasta prezentare rostind in semn administrativ:

,, Carte frumoasa, onoare celor care te-au scris!"Autori: Alexandru S. Apahidean, Maria Apahidean, Danut N. Maniutiu, Rodica Sima
Coordonator: Dummitru Indrea
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 628 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Cultura legumelor. Editia a III-a, revizuita

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0436 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.