Cronica unui sfarsit amanat

Preț: 32,70 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2006

DESCRIERE

Ca filosof al literarului si, dincolo de el, al culturii(sa nu ne speriem de cuvinte), Alexandru Sever se ataseaza in egala masura concretului impresiilor vii, proaspete, si formulei sintetice, generalizatoare, dupa cum, si aceasta este o alta polaritate a scrisului sau, este atras in
egala masura de temperanta si interperanta, de disciplina si indisciplina, stabilitate cumpanita si jocul asociativ de la marginea ei.

Lucian Raicu

In fond, obsesia statornica a lui Alexandru sever este viclenia istoriei. Multi scriitori ai secolului nostru obisnuesc sa acuze istoria de ravagiile pentru care s-a aratat predispusa. Din aceasta stare de spirit rezulta insa nu o data un dispret minfestat pentru istorie. Nu este de fel cazul autorului nostru. El face pare dintr-o generatie si dintr-un esalon particular al unei generatii care, tocmai fiindca a cunoscut grozaviile istoriei, nu a mai putut sa-si intoarca privirile de la ea. S-a vadit in aceasta o specifica incapatanare compensatoare, fara de care arta nu e ideobste posibila.

Ion Ianosi

Autor: Alexandru Sever
Anul aparitiei: 2006
Editura: Hasefer
Nr. pagini: 494

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.3277 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.