Cresterea porcilor. O afacere cu investitie Mica si Profit din Primul An

Cresterea porcilor. O afacere cu investitie Mica si Profit din Primul An
-10%
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Agricultura

DESCRIERE

Cresterea porcilor:

- Investie initiala mica
- Rata de profitabilitate foarte mare
- Comercializarea carnii in magazine si piete agra-alimentare
- Atragerea de fonduri europene
- Secretele crescatorilor de elita


.

ORIGINEA SI INCEPUTUL CRESTERII PORCILOR
 
Din cele peste o suta de mii de specii de animale existente, aproape 50 au fost domesticite de-a lungul timpului, ramanand In relatie cu viata de zi cu zi a omului.

Dupa caine, cel mai vechi animal domesticit si cel mai des intalnit, a fost porcul, derivat din porcul salbatic existent in Alpi si Pirinei, in Asia Centrala si Sud-Vestica. In Caucaz si Muntii Taurus (de unde a fost adus si domesticit de egipteni in mileniul al IV-lea I.Hr.).
Porcul, a fost in mod traditional un .rnaturator", si la inceputul domesticirii sale era crescut ca mi' loc de a utiliza resturile alimentare ale oamenilor.
Domesticirea porcului este documentata si atestata in Iran si Mesopotamia inca din mileniul al VlI-lea i.Hr.
Sunt dovezi, insa, ca porcul provine dintr-o specie inrudita care a crescut pe langa asezari le hominizi lor din aria geografica a Chinei, fiind domesticiti Inca din paleolitic, In mileniul XIII, i.Hr.
Inregistrarile istorice indica faptul ca porcii din Asia au fost introdusi in Europa in secolul 18 si la inceputul secolului 19.
Stramosul salbatic al porcului dom estic este mistretul, Sus seraia care in Romania, populeaza majoritatea padurilor, din Delta si Lunea Dunarii, pana in desisurile Carpati lor.

Din domesticirea mistretului au rezultat rasele de porci primitive (Mangalita, Stocli, Bazna), astazi pe cale de disparitie. iar din acestea prin incrucisari nedirijate cu unele rase importante s-au format rasele egru de Shei si Alb de Banat.
Motivul principal al comesuciru l-a constituit necesitatea omului. de a poseda si de a-si crea o rezerva permanenta de carne si chiar de grasime.
De mentionat ca, domesticirea porcilor s-a efectuat Intr-un timp indelungat, parcurgandu-se urmatoarele etape: capti itatea, imblanzirea sidomesticirea propiu-zisa.
Din speciile salbatice au rezultat initial populatii primitive de porci.

In urma domesticirii, din mistretul asiatic au rezultat porcii primitive asiatici. Iar din mistretul european, porcii primitivi europeni.
Specia actuala, Sus domesticus . isi are originea din doua specii de porci salbatici: Sus scrofa ferus (mistretul european) si Sus vittatus (mistretul asiatic). deci o origine difileticat.


Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 152 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Cresterea porcilor. O afacere cu investitie Mica si Profit din Primul An

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0974 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.