Cresterea Albinelor. O afacere cu investitie mica si profit din primul an

Cresterea Albinelor. O afacere cu investitie mica si profit din primul an
-10%
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Agricultura

DESCRIERE

IMPORTANTA APICULTURII

Apicultura (apis = albina, cultura = cultivare) este stiinta care studiaza viata,. cresterea si ingrijirea albinelor. In scopul obtinerii si folosirii produselor apicole si al polenizarii culturilor auricole.
    Ca ramura a agriculturii se bazeaza pe instinctul albinelor de a depozita rezerve hrana peste
necesarul de consum, rezerve care sunt folosite de apicultor.

Cresterea populatiei la nivel mondial. evolutia tehnice-stiintifica si socio-economica au deterrn inat cresterea necesarului de produse alimentare si diversificarea gamei acestora.
In aceste conditii. apicultura dobandeste un rol tot mai important ca furnizoare de produse alimentare (miere) dar si ca vector de crestere a productiei apicole prin polenizarea culturilor cntomofi le.

De asemenea. furnizeaza diferite produselor cu rol In mentinerea sanatatii populatiei prin intermediul produselor. cu mare valoare profilactica si terapeutica.
Din punct de vedere social si economic. este recunoscut faptul ca aceasta ramura de activitate contribuie la asigurarea prosperitatii populatiei, In special din mediul rural, printr-o sursa suplimentara de venit si utilizarea superioara a resurselor naturale si umane.

In plus. apicultura capata o importanta sporita prin SUStinerea si stimularea mediului natural prin efectele de necontestat asupra biodiversitatii tloristice.

Tara noastra detine o traditie Indelungata in domeniul cresterii albinelor si realizarii de produse apicole. apicultura impunandu-se ca ocupatie de sine statatoare Inca din cele mai vechi timpuri. conform marturiilor istorice existente In acest sens.

In prezent. In contextul globalizarii. apicultura capata noi valente, practicarea acesteia, vizand 10u doar importanta sa economica, ci si importanta stiintifica, ecologica. sociala etc.
In Romania. activitatea de crestere a albinelor s-a dezvoltat In conditii naturale deosebit de favorabile. ce au contribuit la dezvoltarea continua a acestei activitati si. implicit, la obtinerea unor
    productii apicole insemnate.    '

Apiculrura. ca ramura de productie agricola, a constituit Inca din antichitate o indeletnicire apreciata de catre ocietatea umana, initial pentru produsele obtinute (miere. polen, Iaptisor de matca.. propolis, ceara si venin de albine). iar ulterior, inclusiv in prezent, pentru contributia pe care aceste I~secte o au la cre. terea recoltelor de fructe. legume si seminte, prin polenizare.
In prezent, Romania se situeaza printre tarile cu o apicultura bine dezvoltata. aceasta situatie fi ind o consecinta a efe tiv elor insemnate de familii de albine de care dispunem, a cantitatii de miere obtinuta, a diversificarii productiei apicole si a rezultatelor activitatilor de cercetare stiintifica si de pregatire a specialistilor.

Mierea este principalul produs al apiculturii. apreciat atat pentru Insusirile sale nutritive. cat si pentru efectele sale terapeuti e.

S-a constatat ca mierea de albine este unul din produsele cele mai complexe din punct de vedere biologic. In compozitia are ia s-au descoperit substante foarte importante pentru organismul uman.

Ca aliment mierea este o ursa de carbohidrati. usor digestibila, naturala si care furnizeaza rapid energie.

Mierea este un aliment puternic energetic - 310 calorii/l00 g si ocupa un volum redus. Se stie ca 1 kg miere echivaleaza cu 3 I de lapte, 30 banane, 50 oua sau 12 kg carne.

Pe langa gustul sau placut si compozitia sa nutritiva, mierea are si o serie de proprietati, umiditatea scazuta constituie o parte importanta din sistemul care protejeaza mierea de atacul microorganismelor. Natura hipero rnotica a mierii (datorita continutului ridicat de glucide si scazut de apa) inhiba cresterea si dezvoltarea bacteriilor si a drojdiilor prin deshidratarea si ornorarea acestora.


Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 128 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Cresterea Albinelor. O afacere cu investitie mica si profit din primul an

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0510 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.