Corneliu Sabetay - Tratat de chirurgie. Volumul III - Chirurgie Pediatrica. Sub redactia - Irinel Popescu (Editia a II-a)

Corneliu Sabetay - Tratat de chirurgie. Volumul III - Chirurgie Pediatrica. Sub redactia - Irinel Popescu (Editia a II-a)
PRP: 180,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 171,00 lei
Diferență: 9,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2013
Pagini: 500
Categoria: Chirurgie

DESCRIERE

Tratat de chirurgie. Volumul III - Chirurgie Pediatrica.
 
Succesul editiei precedente (lrinel Popescu - sub redactia Tratat de Chirurgie, Editura Academiei Romane 2007-2009) ne-a determinat sa reinnoim eforturile de a prezenta celor interesati ultimele noutati in domeniul chirurgiei. Rezultatul este o noua editie, programata sa apara, la fel ca si cea precedenta, in mai mult volume pe parcursul urmatorilor ani.

Intervalul de 5 ani scurs intre cele doua editii este in acord cu ritmul in care acumularea noutati lor in medicina, obliga la un efort de sinteza.

Fata de editia precedenta, munca de coordonare a fost asumata de doi redactori reprezentand Centrele universitare din Bucuresti si Cluj-Napoca.

Au fost introduse doua volume noi, dedicate otorinolaringologiei si oftalmologiei, discipline chirurgi ale care au lipit din editiile precedente. Includerea lor in actuala editie acopera un gol care era resimtit.

Ca si in editiile precedente este sintetizata in primul rand experienta romaneasca, la care se adauga, desigur, noutatile aparute pe plan international, unele deja aplicate si la noi in tara, altele in curs de a fi introduse.

Intr-un domeniu dinamic si in permanenta schimbare, Tratatul se adreseaza medicilor rezidenti, aflati in plin proces de formare profesionala si, in egala masura si tinerilor specialisti, care doresc sa-si continue pregatirea din rezidentiat si sa ramana in contact cu ultimele noutati din domeniul disciplinei in care lucreaza. In plus, Tratatul de chirurgie va fi util tuturor colegilor care stiu ca in medicina trebuie sa inveti toata viata si ca procesul de informare profesionala nu se opreste niciodata.

In efortul pe care l-am intreprins am avut alaturi de noi pe multi dintre cei care au participat, in calitate de autori sau redactori de volum si la editia prececenta si carora le multumim pe aceasta cale.

Multumiri speciale se cuvin Editurii Academiei Romane si Domnului director general Dumitru Radu Popescu, pentru suportul si intelegerea pe care, la fel ca si la editia precedenta, ni le-a oferit cu multa generozitate.

Doamnei Doina Argesanu, colectivului tehnoredactional, pentru abnegatia si profesionalismul desavarsit. Lui Dan Cojocaru, a carui participare a asigurat continuitatea aspectului grafic.

Prof. dr. Irinel Popescu Prof. dr. Constantin Ciuce

Prefata:

CHIRURGIA PEDIA TRICA... INCOTRO?

Preluand intrebarea maestrului meu, regretatul academician prof. dr. Alexandru Pesamosca, referitor la specialitatea noastra, pusa in urma cu cativa ani, incerc sa definesc pasii pe care i-a facut aceasta pe parcursul ultimilor ani.

Chirurgia pediatrica aceasta" batrana doamna", destinata sa vindece copiii de la o zi la 18 ani, a ajuns sa-si delimiteze anumite specialitati chirurgicale in primul rand separand chirurgia viscerala de ortopedia pediatrica, apoi in sanul chirurgiei viscerale sau individualizat urologia pediatrica, chirurgia plastica pediatrica, chirurgia toracica pediatrica, chirurgia oncologica pediatrica.

Daca amintim si faptul ca ORL-ul, oftalmologia, neurochirurgia si chirurgia cardio-vasculara la copil sunt specialitati care necesita o pregatire aparte alaturi de pregatirea in sine - apreciem ca astazi chirurgia pediatrica se apropie din ce in ce mai mult de felul cum s-a diferentiat in timp chirurgia adultului.

Pentru nou-nascut si sugar specialitatea noastra aduce dificultati si particularitati In plus legate de cunostintele profesionale, de indemanarea practica si de rolul major pe care il joaca ATI-ul, specialitate determinanta In succesul postoperator.

Astazi se vorbeste si despre chirurgia prenatala, legata de diagnosticul ecografie prenatal, un alt succes tehnic al ultimilor ani; este adevarat ca in ultimii ani s-a estompat avantul spre aceasta forma de chirurgie, ramanand ca si indicatii unele malformatii grave si situatii socio-familiale deosebite (exemplu, hernie diafragmatica congenitala grava).

Chirurgia laparoscopica si-a gasit un teritoriu vast de aplicatie In chirurgia pediatrica viscerala abordand domeniul malformatiilor, al tumorilor, abdomenul acut chirurgical etc.

Rolul chirurgiei pediatrice este astazi major In Romania, daca ne referim In special la cifrele de mortalitate infantila crescute, corelate cu cifrele scazute de natalitate, chirurgia pediatrica putand ameliora decisiv acesti parametri de incadrare europeana.

Chirurgia pediatrica din Romania are astazi mai mult decat oricand nevoie de o dotare tehnica egala cu a colegilor din tarile europene si din alte continente, alaturi de o pregatire profesionala In tara si in strainatate.

Copilul va trebui sa fie ingrijit astazi ca si maine, In unitati medicale cu profil pediatric, nu ca un adult in miniatura, necesitand sa fie abordat de o echipa Intreaga de specialisti la fel ca si adultul.

Alaturi de chirurgia adultului,"sora sa mai mare", chirurgia pediatrica se alatura eforturilor de asistenta medicala de calitate din tara noastra.

Lucrarea de fata prezinta elemente importante de patologie chirurgicala viscerala pediatrica adresandu-se medicilor specialisti si rezidenti chirurgi pediatri, pediatrilor medicilor ATI si neo-natologi.

SUCCES CHIRURGIEI PEDIATRICE!

Prof. dr. Corneliu Sabetay

Nr. de pagini: 500
Anul aparitiei: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0702 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.