Constiinta unui liberal
51,34 lei
PRP: 62,61 lei

Constiinta unui liberal

PRP: 62,61 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 51,34 lei
Diferență: 11,27 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2010

DESCRIERE

Constiinta unui liberal de Paul Krugman este a saptea carte din Co-lectia de economie, un proiect al editurii Publica, realizat in parteneriat cu Business Magazin si sustinut de OTP Bank – o selectie de carti “clasice” despre principiile de functionare a economiei.

În Constiinta unui liberal, Paul Krugman ia la bani marunti America secolului XX, incepind cu economia politica a Epocii de Aur, pina la anii Bush, despre care nu are o parere prea buna. El arata ca bunastarea si impasul economic nu apar de la sine, ci sunt create ca rezultat al politicilor guvernamentale. Nici America paturii de mijloc, rezultata din New Deal, nici America din ce in ce mai oligarhica a ultimilor ani nu au fost intimplatoare.

O critica a „miinii ascunse” a politicii care da la o parte „mina invizibila” a economiei, cartea economistului american este o trecere in revista a politicii si politicienilor americani, cu bunele si cu relele ei. Protagonistii sunt personaje celebre, precum Nixon, Reagan, Clinton sau Bush.Dar ei sunt doar punct de pornire pentru o discutie serioasa despre dreapta si stinga americane si despre principiile care unesc si impaca diferentele.

Constiinta unui liberal este o carte manifest care pune SUA intr-o noua lumina si pledeaza pentru principiile democratiei.

"Aceasta carte ar putea trezi si unele constiinte de la noi. Paul Krugman nu este un liberal asa cum intelegem noi liberalismul. El este un liberal american, opus conservatorismului radical republican, opus fundamentalismului de piata. De altfel, cartea e un raspuns peste timp la adresa unei carti din anii `60 a unui senator american, cu titlul Constiinta unui conservator. Constiinta lui Krugman a rezonat la cresterea inegalitatilor din societatea americana in deceniile care au dus la Marea Criza din 1929 si la similaritatea acelei situatii cu circumstantele care au dus la criza financiara si economica din 2008. În cartea lui sustine impozitarea Progresiva, pentru a reduce inegalitatile sociale, si sprijina clasa de mijloc, aflata in pericol atunci cind inegalitatile se adincesc."
Liviu Voinea

"Argumentele accesibile, elegant prezentate, ale lui Krugman combina fericit datele economice cu analiza sociala si politica. Rezultatul e o aparare intemeiata istoric a liberalismului si un indemn de recuperare a controlului asupra propriului destin economic."
Publishers Weekly


Cuprins
Prefata de Crenguta Nicolae
1 Cum eram
2 Indelungata Epoca de Aur
3 Marea Comprimare
4 Politica statului asistentei sociale
5 Anii ’60: prosperitatea tulburata
6 Conservatorismul militant
7 Marea divergenta
8 Politica inegalitatii
9 Armele de distragere în masa
10 Noua politica a egalitatii
11 Imperativul asistentei medicale
12 Infruntarea inegalitatii
13 Constiinta unui liberal
Note
Multumiri

Format:14.5 x 20.5 cm
328 pagini
Editia I 2010
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe Link-ul de mai jos:

Constiinta unui liberal

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.4014 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.