Constantin Milica, Medicina naturista. Tainele sanatatii, tineretii si frumusetii. Volumul I

Constantin Milica, Medicina naturista. Tainele sanatatii, tineretii si frumusetii. Volumul I
-10%
Preț: 30,60 lei
34,00 lei (-10%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Autorul isi doreste sa aduca prin publicarea acestei lucrari un aport concret in mentinerea sanatatii semenilor, sa deschida larg portile farmaciei naturii si sa ofere acces liber tuturor cautatorilor de virtuti medicinale in bogata flora spontana si cultivata ce ne inconjoara.

In cele doua volume se incearca o detaliere a problemelor ridicate de circa 150 de maladii umane, cu amanunte privind etiopatologia, simptomele caracteristice, evolutiile posibile, tratamentele naturiste si alopate, regimurile alopate, regimurile alimentare.

Conducator de doctorat, profesor consultant al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara„Ion Ionescu de la Brad”, Constantin Milica, a publicat 1050 lucrari din care 32 carti, tratate, monografii, 4 cursuri universitare de fiziologie, caiete de lucrari practice de fiziologie, 252 lucrari stiintifice, 207 in limba romana, 35 in limbi straine, 10 lucrari aparute in strainatate. Autorul isi doreste sa aduca prin publicarea acestei lucrari un aport concret in mentinerea sanatatii semenilor, sa deschida larg portile farmaciei naturii si sa ofere acces liber tuturor cautatorilor de virtuti medicinale in bogata flora spontana si cultivata ce ne inconjoara.

Fitoterapia stiintifica, bazata pe experienta multimilenara a popoarelor de pe intreg mapamondul, are ca obiectiv valorificarea miilor de specii de plante medicinale si aromatice, din flora spontana si cultivata.
Tezaurul floristic foarte bogat si diversificat din spatiul carpato-danubiano- pontic si traditia foarte veche a utilizarii plantelor in terapeutica populara constituie premisele unei orientari decisive spre fitoterapie, cu efecte bine cunoscute in alinarea si vindecarea multor suferinte umane.
Materia prima medicinala din flora noastra, mai putin poluata decat in restul Europei, este tot mai solicitata de cei care isi manifesta interesul valorificarii covorului vegetal, in scopul obtinerii de produse finite pentru terapia medicala, cosmetica si alimentatie naturista.

Ce este sanatatea?

Se poate defini printr-un echilibru al tuturor functiilor organismului care asigura starea normala sub aspect fizic, mental si social.

Fiecare persoana interesata de o sanatate deplina va urmari sa-si intretina armonia mecanismelor de vietuire, sa aiba sub control factoriideclansatori ai unor afectiuni maladiveposibile, cat si masurile corespunzatoare de aparare si de combatere a bolilor.

Din nefericire, majoritatea oamenilor isi neglijeaza sanatatea, fie din necunoastere, fie din superficialitatea cu care actioneaza in diferite etape ale vietii. Acestia nu se gandesc la mentinerea sanatatii lor decatatunci cand incepe agravarea starii de sanatate, intr-un corp slabit si epuizat de boala.

Un vechi proverb arab sublinia ca:„Omul isi bate joc de doua lucruri, atunci cand le are: tineretea si sanatatea”.

Cunoscutul scriitor si moralist francez La Brouyère spunea:„Nu exista pentru om decat trei evenimente: nasterea, viata si moartea. El nu simte cand se naste, uita sa-si intretina viata, dar sufera cand trebuie sa moara”.

In fata acestei realitati dure, omenirea are o sansa valoroasa de a apela la sprijinul naturii inconjuratoare, capabila sa puna la dispozitie nesecate izvoare de sanatate care salasluiesc in covorul verde - frunzele, florile, fructele si radacinile plantelor cu proprietati medicinale.

In istoria vietii pe Pamant, plantele au aparut inaintea omului. Cand au aparut primii oameni pe Pamant, plantele au tresarit la bucuria unei convietuiri cu oamenii, timp de mii de ani, si au depus, la picioarele lor, ofrande din margele de roua, prelinse de pe petalele minunatcolorate.

In acest moment a aparut fitoterapia, ca procedura de prevenire, ameliorare sau vindecare a multor suferinte, incepand de la omul primitiv si pana in zilele noastre.

Notiunea de fitoterapie, ca ramura a medicinii din fiecare etapa a dezvoltarii civilizatiei, defineste totalitatea procedeelor terapeutice, bazate pe utilizarea unor plante in scopuri profilactice sau curative, de combatere a diferitelor afectiuni maladive.

Capacitatea terapeutica a plantelor medicinale este datorata complexului de substante bioactive, organice si minerale pe care le contin. In mod deosebit actioneaza grupele de substante complexe (alcaloizi, taninuri, saponine, glicozide, acizi, alcooli, fenoli, cetone, terpenoide etc.),care sunt sintetizate in urma reactiilor metabolice reglate de garniturile enzimatice, caracteristice fiecarei specii vegetale.

Fitoterapia stiintifica, bazata pe experienta multimilenara a popoarelor de pe intreg Mapamondul, are in obiectiv valorificarea miilor de specii de plante medicinale si aromatice, din flora spontana si cultivata.

Tezaurul floristic foarte bogat si diversificat din spatiul carpato-danubiano-pontic si traditia foarte veche a utilizarii plantelor in terapeutica populara constituie premisele unei orientari decisive spre fitoterapie, cuefecte bine cunoscute in alinarea si vindecarea multor suferinte umane.

Materia prima medicinala din flora noastra, mai putin poluata decat in restulEuropei, este tot mai mult solicitata de cei care isi manifesta interesul valorificarii covorului vegetal, in scopul obtinerii de produse finite pentru terapia medicala, cosmetica si alimentatie naturista.

Prezenta lucrare incearca o detaliere a problemelor ridicate de circa 150 de maladii umane, cu amanunte privind etiopatologia, simptomele caracteristice, evolutiile posibile, tratamentele naturiste si alopate, regimurile alimentare si de viata corespunzatoare.

Apreciem ca multiplele procedee fitoterapeutice, combinate cu remediile alopate, vor fi salutare in prevenirea si combaterea multor afectiuni care pun in pericol sanatatea si durata de viata a populatiei.

Cu speranta realizarii unui aport concret in mentinerea sanatatii semenilor, ne consideram datori sa deschidem larg Portile Farmaciei Naturii si sa dam acces liber tuturor cautatorilor de virtuti medicinale in bogata flora spontana si cultivata ce ne inconjoara.

Nr. de pagini : 406
Anul aparitiei : 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0465 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.