Codul fiscal 2010. Actualizat la 5 ianuarie 2010

PRP: 17,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 15,30 lei
Diferență: 1,70 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010

DESCRIERE

Sfarsitul anului 2009 a adus modificari importante in legislatia fiscala, cele mai multe cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2010. Pentru a fi informat si a afla in ce fel va afecteaza schimbarile legislative, Editura Hamangiu va ofera versiunea consolidata a Codului fiscal cu toate modificarile la zi.
  Cele mai importante sunt modificarile aduse prin O. U. G. nr. 109/2009, Legile nr. 329, 343 si 367/2009 si H. G. nr. 956/2009.
  Impozit pe profit. Este reglementat regimul fiscal aplicabil societatilor europene (SE) si societatilor cooperative europene. Sunt introduse noi prevederi cu privire la operatiunile de fuziuni / reorganizare ce implica aceste companii europene.
  Impozit pe venit. Sunt redefinite veniturile impozabile din cedarea folosintei bunurilor, iar tichetele de vacanta sunt incluse la categoria veniturilor salariale neimpozabile.
   TVA. Incepand cu data de 1 ianuarie 2010, orice persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA depune lunar declaratia recapitulativa (Declaratia 390). Sunt transpuse mai multe directive europene, ce privesc locul de prestare a serviciilor, rambursarea TVA catre persoane impozabile in alt stat membru decat statul de rambursare, precum si directiva ce vizeaza combaterea fraudei fiscale in operatiunile intracomunitare.
   Accize. Procedura de supraveghere a deplasarii intracomunitare a produselor accizabile aflate in regim suspensiv este inlocuita cu un sistem integrat informatizat.  De la 1 ianuarie 2010, produsele de parfumerie, confectiile de blanuri naturale, bijuteriile de aur si platina, armele si yachturile nu mai sunt supuse accizelor.
  Taxe si impozite locale. Pentru anul fiscal 2010 sunt stabilite noi niveluri ale valorilor impozabile, impozitelor si taxelor locale si altele asimilate acestora.
   Pentru ca, dupa cum ne-am obisnuit deja, Codul fiscal ar fi inaplicabil fara noianul de ordine, instructiuni, decizii si proceduri emise de Ministerului finantelor, ANAF sau Comisia fiscala centrala, veti gasi in lucrarea noastra extrase, note si trimiteri la toate aceste acte normative, astfel cum au fost publicate pana la 5 ianuarie 2010.
  
  
Data aparitiei: 08. 01. 2010
504 pagini

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3242 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.