Cine sunt eu? Cautarea Sacra

Cine sunt eu? Cautarea Sacra
-20%
Preț: 16,80 lei
21,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2012

DESCRIERE

Vorbind despre aceasta carte, Jean Klein, considerat astazi cel mai autorizat purtator de cuvant al filosfiei Advaita Vedanta in Occident, spune:"Cartea aceasta a capatat viata din dialogurile care au avut loc in diferite tari cu oameni aflati pe toate cararile vietii, si in special in urma stimulatoarelor conversatii pe care le-am avut cu Emma Edwards. Adeseori aceste discutii au atins pragul inexprimabilului. Ii sunt profund recunoscator ca a putut sa astearna in scris ceea ce nu este usor de exprimat, pentru formularea cea mai apropiata de ceea ce e dincolo de cuvinte, astfel incat mintea cititorului sa poata fi insufletita si clarificata. Doar o minte limpede indrazneste sa se abandoneze pe sine Originii sale, cea care a fost si de-a pururi va fi. Scriind aceasta, cateva fraze din Epistolele lui Platon mi-au venit in minte:"Fireste ca nu am compus o lucrare cu privire la el, si n-o voi face nici in viitor, caci nu exista cale de a a-l asterne in cuvinte, precum alte studii. Intelegerea lui trebuie sa vina dupa o indelunga perioada de patrundere in subiectul insusi si dupa o stransa insotire cu el, cand dintr-o data, precum parjolul aprins de o firava scanteie, el este starnit in suflet si se nutreste din sine insusi".

*
Prezenta nu este o atitudine detasata, o pozitie de martor. Nu este un sentiment de separare, o senzatie de a fi"in afara". Este prezenta intregului, a iubirii din care vin toate.

*
Cand observi mecanismul, energia eliberata apare si te ajuta sa vezi lucrurile mai clar si sa traiesti aceasta claritate. Va veni o vreme cand vei simti ca toate directiile pe care ai apucat cautand libertatea, pacea si fericirea te-au dezamagit. Atunci dinamismul cautarii ajunge la un punct mort si acolo apare o presimtire a naturii tale reale. Presimtirea vine direct de la ceea ce este presimtit.

 Jean Klein

 
Cuprins

PREFATA 7

INTRODUCERE 9

PROLOG 14

RELATIE. Exista relatie in unitate? 16

CUNOASTE-TE PE TINE INSUTI. Iluminarea inseamna eliberarea de ideea de a fi cineva 39

NATURA GANDIRII. Gandirea nu se bazeaza pe ganduri 88

ARTA DE A ASCULTA. Liber de selectie 120

DISCERNAMANTUL. A cunoaste dincolo de cunoastere 128

ABORDAREA PROGRESIVA SI ABORDAREA DIRECTA. Iluminarea nu-i o experienta 141

MEDITATIA. Unde nu exista meditator, nu exista nimic asupra caruia sa se mediteze 155

INVATATORUL SI INVATATURA. Cand nu exista invatator, exista invatatura. Cand nu exista elev, exista intelegere 167

O DISCUTIE DESPRE ARTA 194


Anul aparitiei: 2012
Format: 13X20 cm
Nr. pagini: 320

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

6,00 lei
7,50 lei (-20%)
Created in 0.0466 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.