Chirurgie. Volumul II. Semiologie Chirurgicala

Chirurgie. Volumul II. Semiologie Chirurgicala
-12%
Preț: 57,55 lei
65,40 lei (-12%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Chirurgie

DESCRIERE

PREFATA - SEMIOLOGIE CHIRURGICALA

Au trecut treizeci de ani de cand impreuna cu prof. dr. Petre Georgescu si dr. Voicu Tanase sef de lucrari, am elaborat si publicat In Reprografia Universitatii din Craiova primul curs complet de Semiologie chirurgicala, pe care si astazi il mai folosesc studentii.
Dar cum in aceste ultime decenii medicina a facut progrese enorme, noile tehnologii de explorare biomedicala au schimbat complet mijloacele de examinare paraclinica contribuind astfel la elaborarea unor diagnostice de mare acuratete si profunzime, la realizarea unui bilant complet al starii de sanatate a pacientului, de stadializare a bolii canceroase si a unui diagnostic incipient cu un tratament oportun si eficient de vindecare a bolii, se impune aparitia unui nou manual.
Aceste fapte au schimbat vechile strategii si procedee terapeutice, au dus la introducerea in practica chirurgicala a unor metode terapeutice miniminvazive, abandonand unele tehnici chirurgicale mutilante. In ansamblu, au contribuit la imbunatatirea rezultatelor, prognosticului si a calitatii vietii pacientilor.
Partea clasica a studiului clinic a ramas in mare parte aceeasi, dar s-a imbunatatit modul de abordare a bolnavului pe baza unor noi principii de etica medicala ce respecta autonomia si demnitatea umana, pacientul consimtind informat la actul medical, luand parte direct la decizia terapeutica finala.
Am considerat ca este datoria mea ca autor al primei editii de Semiologie chirurgicala din Facultatea de medicina Craiova, ca Impreuna cu fostii mei studenti, colaboratori In Clinica de Chirurgie I si fosti doctoranzi, azi specialisti si cadre didactice universitare, sa reeditam In cadrul noului proiect prima lucrare si sa aducem la zi continutul sau stiintific si didactic Incat studentii medicinisti sa beneficieze de experienta noastra si a altor scoli medicale din tara si strainatate a caror lucrari ne-au fost utile In elaborarea prezentului manual.
Acest manual de initiere teoretica si practica este destinat sa usureze Invatarea de catre studenti a cunostintelor elementare In materie de patologie si semiologie chirurgicala.
Lucrarea este impartita conform unei mai vechi traditii in doua parti. Partea a l-a de Patologie chirurgicala externa si partea a II-a, principala si extinsa, de Semiologie chirurgicala pe organe, regiuni si sisteme anatomice.
Partea l-a - prezinta un studiu al bolilor chirurgicale externe, evidente si accesibile diagnosticului si tratamentului dupa modelul didactic obisnuit, care va fi utilizat si In Invatarea patologiei chirurgicale generale: initiaza si familiarizeaza studentii cu abordarea unui bolnav chirurgical.
Partea a II-a intitulata Semiologia chirurgicala introduce studentul In cunoasterea, Invatarea examinarii clinice, a cunoasterii simptomelor si semnelor, indicatiilor si interpretarii explorarilor paraclinice a principalelor boli chirurgicale pe organe, regiuni si sisteme anatomice. Aceste notiuni vor permite sa stabileasca un diagnostic pozitiv, sa cunoasca indicatia terapeutica de baza: medicala sau chirurgicala si sa se familiarizeze cu terminologia chirurgicala ce va fi aprofundata In volumul de Patologie chirurgicala pentru anul urmator de studii.


Sub redactia: Prof. univ. dr. Fane Ghelase
Anul aparitiei: 2012
Nr. pagini: 369 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Chirurgie. Volumul II. Semiologie Chirurgicala

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0494 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.