Chimia mediului si a calitatii vietii. Manualul elevului Curriculum optional pentru clasele VII-XI (Emilia Meirosu)

Chimia mediului si a calitatii vietii. Manualul elevului Curriculum optional pentru clasele VII-XI (Emilia Meirosu)
-10%
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2003
Categoria: Generalitati

DESCRIERE

Multa vreme omul a presupus ca solul, apa si aerul pot prelua, absorbi si recicla produsele reziduale ale activitatii sale; oceanul, atmosfera si chiar pamantul fiind considerate"receptoare cu capacitate nelimitata". Din pacate s-a dovedit ca unele dintre aceste produse rezista la  descompunerea naturala, fiind chiar toxice. Studiul asupra mediului inconjurator necesita  corelarea notiunilor de biologie, geologie, fizica si chimie; numai utilizand cunostintele din aceste domenii se pot gasi solutii la problemele poluarii aerului, apei si solului. Autoarele acestei carti au reusit sa imbine fericit cunostintele din domeniul stiintelor naturii in tratarea factorilor care determina poluarea mediului inconturator si a modalitatilor de conservare a acestora.

Nr. de aprobare MEC: 26. 382/5. 03. 2001 curs optional cu tema integratoare pentru ariile curriculare: matematica si stiinte ale naturii, om si societate. Manualul poate fi utilizat si pentru liceul tehnologic, profil Resurse Naturale si Protectia Mediului, ruta directa cls. a XI-a si ruta progresiva cls. a XII-a.

Cuprins
Cap. 1. Elemente introductive;
Cap. 2. Poluarea aerului si sanatatea;
Cap. 3. Poluarea apei si sanatatea;
Cap. 4. Poluarea solului si sanatatea;
Cap. 5. Alte tipuri de poluari;
Cap. 6. Ocrotirea si conservarea mediului inconjurator;

Nr. de pagini: 174
Anul aparitiei: 2003

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0412 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.