Calendarul bunicului
7,20 lei
8,00 lei (-10%)

Calendarul bunicului

Calendarul bunicului
-10%
Preț: 7,20 lei
8,00 lei (-10%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 76
Format: 13x20
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului Neculai Cojocariu Pr „Calendarul bunicului" de la editura DOXOLOGIA

 

Calendarul este pe perete, acolo, la locul lui. Bunicul scrie cu,, plumbul" in dreptul anumitor zile din calendar cate o mica insemnare. De la aceste insemnari se pleaca in calatorii, in vise si visari, in efuziuni lirice sau ardente discursuri patriotice legate de istorie, de limba, de neam, de stramosi, de eroi, de sfinti, de martiri. Bunicul isi ia nepotul de mana si-l duce la Obcina Stanisoarei dis-de-dimineata, face cate un mic popas la cate un schit, manastire sau biserica, sta la sfat cu nepotul, tihnit in liniste, ascultand tacerea si admirand frumusetile pe care autorul le-a zidit in lume.


Calatorim asadar in timp si prin timp la granita dintre fictiune si real, minunandu-ne impreuna cu tanarul Nicolae de tot ce vedem si intalnim, respirand aerul tare al muntilor, sorbind cu nesat descrierile pline de poezie si diafan ale autorului: flori, izvoare, fluturi, iarba. Calatoria...

mai mult

Calendarul este pe perete, acolo, la locul lui. Bunicul scrie cu,, plumbul\\" in dreptul anumitor zile din calendar cate o mica insemnare. De la aceste insemnari se pleaca in calatorii, in vise si visari, in efuziuni lirice sau ardente discursuri patriotice legate de istorie, de limba, de neam, de stramosi, de eroi, de sfinti, de martiri. Bunicul isi ia nepotul de mana si-l duce la Obcina Stanisoarei dis-de-dimineata, face cate un mic popas la cate un schit, manastire sau biserica, sta la sfat cu nepotul, tihnit in liniste, ascultand tacerea si admirand frumusetile pe care Atottiitorul le-a zidit in lume.
Calatorim asadar in timp si prin timp la granita dintre fictiune si real, minunandu-ne impreuna cu tanarul Nicolae de tot ce vedem si intalnim, respirand aerul tare al muntilor, sorbind cu nesat descrierile pline de poezie si diafan ale autorului: flori, izvoare, fluturi, iarba. Calatoria este o lectie. Este un curs de istorie a neamului romanesc, a limbii romane, un sincer prinos de recunostinta adus eroilor si sfintilor.
preot Dorin Ploscaru

mai putin-

ISBN: 978-606-666-829-

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.0458 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.