Calatorii in infern

PRP: 26,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 18,20 lei
Diferență: 7,80 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 280
Format: 16x23,5 cm

DESCRIERE

Calatorii in infern de Tvrtko Vujity. Infernul continua sa existeîntr-o lumeîn care democratia si imaginea cosmetizata a unei prospere societati moderne contureaza o realitate aproape idilica. Se ascunde sub masca desertului Saharei, iese la iveala de sub muntii de gunoi din Pakistan si de sub ranile sângerânde ale bolnavilor de lepra din Etiopia, seîntrevede printre textele propagandistice din Coreea de Nord sau dincolo de ruinele contaminate de radiatii ale Cernobîlului.

Volumul de reportaje Calatoriiîn infern este o carte-oglinda a unor realitati crude si dureroase cu care suntem contemporani, o enciclopedie a locurilorîn care nimeni nu si-ar dori sa se afle si a martirilor care suferaîn tacere.

Tvrtko Vujity s-a nascutîn 1972,în orasul Pécs din sud-vestul Ungariei. Mama sa a fost profesoara, iar tatal miner. Dupa absolvirea liceuluiîn orasul natal, a studiat jurnalisticaîn Statele Unite, la Sectia de comunicare a Universitatii Miami. A lucrat la diferite cotidiene, la Radio Ungaria si la Televiziunea Maghiara. Reportajele sale sunt adesea preluate de catre posturi internationale de televiziune. Filmul despre prizonierul de razboiîntors acasa a fost difuzat, partial sau integral,în peste 121 de tari. Tvrtko Vujity este deseori invitat sa conferentieze atât la universitati din tara, cât si din strainatate.

Pentru reportajele sale i s-au decernat numeroase premii.

Tvrtko Vujity a fost consulul oficialîn Ungaria (2003-2007) al campaniei Uniunii Europeneîmpotriva discriminarii;în concursul"Pécs 2010— capitala culturala europeana" a fost principalul sustinator al campaniei de promovare a orasului Pécs. Dupa câstigarea acestui concurs, ziaristul a devenit unul dintre ambasadorii orasului sau natal.

De ani de zile, Tvrtko se foloseste de renumele sau profesionalîn scopuri caritabile. Dupa prezentarea filmelor sale, prin intermediul a diferite organizatii deîntrajutorare aproape un milion de dolari au ajuns la cei sarmani. Aînfiintatîmpreuna cu sotia sa, folosind profitul obtinut din vânzarea cartilor lui, Premiul Eroului Obisnuit, distinctie decernataîn luna decembrie a fiecarui anîmpreuna cu o suma de bani semnificativa.

Pâna acum,în Ungaria i-au fost publicate noua volume, care s-au vândutîn aproape 750 000 de exemplare. Cartile seriei Povestiri diabolice - Povestiri angelice au fost traduseîn diferite limbi, obtinând succeseîn mai multe tari. Calatoriiîn infern este primul volum tradusîn limba româna.

Tvrtko Vujity este casatorit cu Gyöngyi Zsolnay, celebra jucatoare de baschet, selectionataîn echipa nationala a Ungariei de 110 ori si câstigatoare a zece trofee nationale. Au doi copii: Benjamin Vujity-Zsolnay (n. 2002) si Barnabas Vujity-Zsolnay (n. 2003).ISBN:978-973-669-861-3

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

22,40 lei
PRP: 32,00 lei
Created in 0.2984 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.