Byron in retea sau Cum a ramas libera canapeaua doctorului Freud - Alexandru Budac

PRP: 22,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 17,60 lei
Diferență: 4,40 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

„Imaginea noastra despre suflet este la fel de importanta ca imaginea noastra despre univers. De altfel, cele doua s-au reflectat mereu una in cealalta. S-a scris mult despre faptul ca universul geocentric si structura tripartita a sufletului robit de pofte, aprins de pasiuni si inaltat de ratiune au fost perfect coerente si inseparabile, asa cum dualismul cartezian nu poate fi pe deplin inteles fara fizica lui Galilei. Bucla Stranie, fluiditatea conceptuala, decorporalizarea constiintei, Ipoteza markerului somatic nu si-ar avea sensul in alt univers decât cel descris de teoria relativitatii, gravitatia cuantica sau gaurile negre. Noi suntem cei care decupam universul in conceptele noastre. Galaxiile si toate celelalte sunt realitati mentale. Orice viziune asupra sufletului trebuie sa rezolve probleme de epistemologie, etica, estetica. Literaturii, artei in general, i s-a cerut me-reu sa le satisfaca pe toate trei sau sa se dea la o parte.
Mi-am propus sa expun felul in care stiintele cognitive abordeaza imaginatia literara si sa incerc o cartare foarte limpede, sper, a corespondentelor dintre anumite reprezentari despre sufletul uman, in acceptiunea lui cognitiva, si viziunile pline de fantezie din romanele câtorva prozatori remarcabili ai zilelor noastre.“ (Alexandru BUDAC)

An aparitie: 2009
Format: 13x20 cm
Pagini: 368

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3454 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.