Breviar de homeopatie. Editia a 3-a, sub redactia lui Gheorghe Jurj

Breviar de homeopatie. Editia a 3-a, sub redactia lui Gheorghe Jurj
-10%
Preț: 36,00 lei
40,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Daca nu ar exista, homeopatia ar fi trebui inventata... pentru ca ea raspunde unor probleme reale ale medicinii. Nevoia unei alternative care sa foloseasca substante diminuate apare datoritp multitudinii de reactii adverse ce apar la folosirea medicamentelor. Sunt reactii de sensibilizare ce duc la alergii si care, uneori, fac imposibila utilizarea unor medicamente.

Homeopatia tine seama de a ceste idiosoncrazi individuale. Pe de alta parte, alopatia este cantonata ferm in domeniul tratarii entitatilor nosologice bine definite (a bolilor), dar complexitatea reactiilor umane la boala sa nu se prezinte ca o realitate abstracta ci, in fapt, avem de a face cu bolnavi care prezinta boli mai mult sau mai putin definite. Homeopatia ia in seama nu doar simptomele bolii, ci toate simptomele si caracteristicile individului bolnav, fiind astfel o doctrina holistica si raspunzand nevoii de completitudine a pacientilor si medicilor.

Primele doua editii ale acestui breviar de homeopatie s-au epuizat rapid (desi am facut cateva retipariri), iar cererea, atat din partea medicilor. cat si din partea farmacistilor si a pacientilor a continuat sa creasca, astfel ca breviarul este o "carte ceruta" (copiata chiar la xerox) de care, se pare, o categorie mare de public are nevois De aceea am hotarat o noua editie in care remedii care au lipsit din editiile anteriore sunt prezente si care are mici completari In partea generala, cum ar fi, de exemplu, "trusa de familie homeopatica".


Ideea generala a acestui breviar ramane aceeasi: nedorim o carte utila, cu informatii corecte si care sa poata fi consultata cu usurinta si pastrata in buzunar. Ea nu tine locul nici de consultatie homeopatica, nici de pregatire profesionala prin cursuri si competente, nu este o carte de terapeutica ci, la nevoie, poate acoperi o lipsa minima de informatie.


Cuprins:

Cuvant inainte la editia a 3-a
Introducere
Exista,, cazuri homeopatice"?
Homeopatie pentru farmacisti
Remediul homeopatic
Ghid terapeutic
Nota asupra ghidului terapeutic
Remedii unitare
Indicatii terapeutice uzuale
Sarurile Schussler, saruri biochimice functionale
Remedii complexe
Farmacia de familie homeopatica
Abrevieri
Abrevieri folosite in homeopatie


Format: 107 x 194 mm
Anul aparitiei: 2010
Pagini: 334

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Created in 0.0485 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.