Bolile si analizele medicale pe intelesul tuturor

Bolile si analizele medicale pe intelesul tuturor
-27,4%
Preț: 13,79 lei
19,00 lei (-27,42%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Generala

DESCRIERE

Omul este singura vietuitoare care este constienta de starea de boala, care poate sa perceapa semnalele de boala ale corpului si sa se adreseze medicului pentru tratament. In plus, omul pus in fata bolilor poate sa le si previna daca doreste si daca stie cum sa faca acest lucru.

Dar, desi oamenii ar trebui sa fie egali in fata bolilor, nu toti se imbolnavesc in acelasi fel pentru ca unii sunt mai rezistenti la boala, iar altii reusesc sa se fereasca de boli, sa le sesizeze de timpuriu, sa le trateze si astfel sa evite trecerea lor in cronici tate. Pornind de la acest fapt, lucrarea prezenta si-a propus sa-i sensibilizeze, sa-i atentioneze si sa-i sfatuiasca pe oameni cum sa-si observe propriul organism pentru a descoperi primele semne de boala cat mai de timpuriu, pe care, apoi, sa le comunice medicului.

Activitatea de supraveghere personala a sanatatii nu inlocuieste medicul. ci il ajuta pe acesta la precizarea diagnosticului. Pentru ca nimeni, in afara de bolnav, nu simte si nu cunoaste mai bine tulburarile subiective ale propriului organism cu ocazia imbolnavirii.

Multi oameni cred ca bolile sunt o problema de importanta nationala care apartine de Ministerul Sanatatii, uitand ca in primul rand bolile, in special cele neinfectioase, sunt o personala. De la aceasta lipsa de intelegere porneste    neglijenta care face ca omul sa nu isi pretuiasca sanatatea, iar cand ii afla pretul, atunci este prea scump si prea tarziu.Dupa O. M. S., exista in lume aproximativ 10. 000 de boli. Dar lucrarea descrie numai circa 100 de boli care se Intalnesc mai frecvent in viata omului si In tara noastra.

Nu s-au mentionat in carte unele boli care se Intalnesc rar in practica medicala: boli ereditare, tumorale, endocrine, boli oftalmologice, psihice, boli de copii. De asemenea, nu s-a insistat asupra unor boli cu simptome usoare: dureri de dinti, lumbago, gastrita, boli de ochi si O. R. L., boli de piele etc. si nici asupra traumatismelor, arsurilor, intoxicatiilor. In aceste situatii, fie ca simptomele sunt alarmante si indruma pe bolnav la medic, fie ca simptomele nu sunt grave si boala se rezolva de la sine, la domiciliu.

Continutul cartii se axeaza pe cunoasterea cauzelor bolilor, pe recunoasterea timpurie a principalelor simptome, precum si pe indicatiile rezultatelor analizelor medicale pentru fiecare boala. Cunoscand cauzele bolilor, cititorul va sti sa le evite si astfel sa previna imbolnavirile.

Lucrarea este impartita in trei parti principale: omul in fata bolilor, analizele medicale si omul bolnav cu simptomele si analizele lui medicale. Astfel, se subliniaza existenta unei triade: om - boala - analize medicale care sintetizeaza Intr-un intreg starea de boala a omului.

Cartea este utila mai ales persoanelor care se imbolnavesc mai frecvent, bolnavilor cu boli cronice si persoanelor care se afla la domiciliu sub supravegherea medicului. De asemenea, cartea poate interesa personalul medical auxiliar, in munca sa de asistenta medicala sau educatie sanitara membrii de Cruce Rosie, precum si pe cititorii care doresc sa se informeze si sa cunoasca cauzele si simptomele unor boli ce pot aparea oricand in familie.

Autorul


Cartea este o lucrare de popularizare a medicinii scrisa pe intelesul tuturor. Autorul indeamna si ii sfatuieste pe cititori cum sa-si descopere singuri, din timp, primele simptome ale bolilor, in vederea prevenirii agravarii sau trecerii lor in cronicitate. Sunt descrise circa 100 de boli intalnite mai frecvent, cu simptomele lor de inceput si cu cauzele care le produc. Cunoscand cauzele si simptomele bolilor, cititorul va sti cum sa le previna sau sa le trateze. La fiecare boala sunt mentionate si analizele medicale care se recomanda, cu valorile lor normale si anormale, iar unde este cazul se indica si tratamentul ce trebuie urmat pana cand bolnavul consulta medicul. Cartea este folositoare tuturor cititorilor care doresc sa se informeze si sa se documenteze, in situatia cand apar unele boli in familie precum si suferinzilor de boli cronice care se afla la domiciliu sub supraveghere medicala. Lucrarea poate interesa si personalul medical auxiliar, elevii scolilor de asistenti medicali, membrii Crucii Rosii, cititorii din localitati izolate la mari distante de spitale.


Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 202


Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Bolile si analizele medicale pe intelesul tuturor

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0435 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.