Bazele farmacologiei clinice

Bazele farmacologiei clinice
PRP: 42,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 36,96 lei
Diferență: 5,04 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor:
Editura:

DESCRIERE

Prezentare: Astazi, cand exista o tendinta de crestere a numarului de studii clinice efectuate in Romania, importanta si utilitatea prezentei lucrari devin si mai relevante. De altfel, este prima carte de farmacologie clinica scrisa in limba romana care abordeaza problematica metodologiei desfasurarii studiilor clinice in domeniul medicamentului si interpretarea rezultatelor acestor studii in interesul terapeuticii. Scrisa foarte clar, inteligibil, cu o cursivitate deplina, prezinta punctul de vedere al autorului bazat, bineinteles, pe literatura stiintifica de specialitate, dar si pe experienta sa personala. Intreg materialul este impartit in 16 capitole,incepand cu definitia farmacologiei clinice si dezvoltarea medicamentelor, dupa care fiecare capitol dezbate probleme legate de studiile clinice, prelucrarea statistica a rezultatelor si factorii de deviere a acestora, cercetarea eficacitatii si sigurantei clinice a medicamentelor, farmacocinetica clinica si evaluarea studiilor clinice. In final, sunt prezentate trei anexe separate: Declaratia universala a drepturilor omului; Declaratia de la Helsinki; Ghidul privind buna practica in studiul clinic.

 

Cuprins: Dezvoltarea medicamentelor. Studiul clinic. Etica cercetarii clinice in domeniul medicamentului. Organizarea studiilor clinice. Modelele de studii clinice. Criteriile de includere a bolnavilor in studiul clinic. Criteriile de neincludere in studiul clinic. Criteriile de excludere din studiul clinic. Parametrii utilizati in studiile clinice. Prelucrarea statistica a rezultatelor. Factorii de deviere a rezultatelor. Cercetarea eficacitatii clinice a medicamentelor. Cercetarea sigurantei clinice a medicamentelor. Farmacocinetica clinica. Evaluarea studiilor clinice. Anexa 1 Declaratia universala a drepturilor omului. Anexa 2 Declaratia de la Helsinki. Anexa 3 Ghidul privind buna practica in studiul clinic.

 

Adresabilitate: Medici terapeuti din toate specialitatile, rezidenti, doctoranzi, studenti in medicina.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1196 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.