Atlas geografic general. Editia a II-a revizuita

Atlas geografic general. Editia a II-a revizuita
-15%
Preț: 9,35 lei
11,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2006
Categoria: Generalitati

DESCRIERE

“ATLASUL GEOGRAFIC GENERAL” este rodul muncii a doua prestigioase colective universitare, de la Facultatea de Geografie a Universitatii Bucuresti (Coord. prof. univ. dr. Mihai Ielenicz, Conf. univ. dr. Marian Ene, Asist. univ. drd. Ionut Savulescu) si de la Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice (Coord. Prof. univ. dr. Silviu Negut, Lect. univ. dr. Liviu Bogdan Vlad, Asist. univ. drd. Marius Cristian Neacsu), ce si-au reunit eforturile in a oferi elevilor din ciclul gimnazial si liceal un atlas geografic complex, ce acopera din punct de vedere cartografic cerintele programei scolare. In prima parte a atlasului, este prezentata TERRA, printr-o serie de harti, precum: harta fizica, morfostructurala, relieful bazinelor oceanice, relieful uscatului, clima, marile sisteme hidrografice si curentii oceanici, vegetatia, solurile, harta politica si a populatiei lumii, gradul de urbanizare, sporul natural, indicele de dezvoltare umana, produsul intern brut pe locuitor, marile religii ale lumii. A doua parte, cuprinde o serie de harti fizice, politice, economice si ale patrimoniului turistic pentru: EUROPA, ASIA, AFRICA, AMERICA DE NORD, AMERICA DE SUD, AUSTRALIA, OCEANIA, ARCTICA SI ANTARCTICA. I  ultima parte, este prezentata ROMANIA, printr-o serie d  harti, i  care sunt redate caracteristicile fizice, climatice, ale bazinelor hidrografice, ale vegetatiei, solurilor, resurselor minerale, administrative, gradul d  urbanizare, produsul intern brut, speranta d  viata s  sporul natural. Va oferim o invitatie l  studiu, prin acest ATLAS modern, c  multe note d  originalitate, avand u  continut deosebit d  sugestiv s  adecvat lumii i  care traim.

Despre autor

Mihai Ielenicz

Prof. univ. dr., a absolvit Facultatea de Geologie-Geografie in anul 1964 unde si-a continuat activitatea parcurgand toate treptele ierarhiei universitare. Doctor in Geografie din anul 1978 cu lucrarea“Muntii din bazinul Buzaului - studiu de geomorfologie”, publicata in Editura Academiei in 1984. A obtinut premiul Academiei in 1975 pentru lucrarea„Relieful Romaniei” si in 1985 pentru lucrarea„Enciclopedia Romaniei”, precum si titlul de Doctor Honoris Causa al Universitati Stefan cel Mare - Suceava; i-au fost acordate peste 25 de diplome de onoare, excelenta si medalii, de diferite institutii didactice si stiintifice din tara si strainatate. Prodecan si decan al Facultatii de Geografie din 1992 si pana in prezent, Director al Statiunii Geografice Orsova, Co-director al“Centrului de cercetare a degradarilor de teren si dinamica geomorfologica” Membru in Consiliul Facultatii si in Senatul Universitatii din 1992, Presedinte al Comitetului National de Programe pentru invatamantul Preuniversitar (din 1996), membru C.N.A.T.D.C, C.N.E.A.A, expert C.N.C.S.I.S, perfectionari in tara si strainatate (Marea Britanie, Belgia, Turcia), Presedinte al Olimpiadelor scolare de Geografie (din 1996), Presedinte al Societatii de Geografie (din 2003), Vicepresedinte al Comitetului National de Geografie (din 2000), Vicepresedinte al Asociatiei de Geomorfologie (din 2002), Conducator de doctorat (din 1993), membru al colectivelor de redactie a numeroase reviste de specialitate etc . A scris singur si in colaborare peste 210 lucrari stiintifice, a participat la 62 contracte de cercetare (la 18 in calitate de director), 38 carti stiintifice:„Geomorfologie generala” 1976, 2002,„Relieful Romaniei” 1975,„Dealurile si Podisurile Romaniei” 1999,„Dictionar fizico-geografic” 1999,„Geografia generala” 2001,„Romania Geography and Tourism” 2001,„Europa Enciclopedie Geografica” 2002,„Subcarpatii Romaniei” 2003,„Romania - Geografie Fizica” 2004,“Geografie fizica generala. Bazele geografiei fizice” 2005“Subcarpatii Romaniei” 2005,“Geomorfologie” 2007, 2010,“Romania. Geografie fizica. Clima, Ape, Vegetatie, Soluri” 2007,“Romania. Podisuri si dealuri” 2008,“Dictionar de geomorfologie” 2009,“Geografie fizica generala cu elemente de cosmologie” 2009,“Romania - Potential turistic” 2009, si numeroase carti de popularizare, harti etc.

Marian Ene

Conf. univ. dr. Marian ENE a absolvit Facultatea de Geografie a Universitatii din Bucuresti in anul 1996, an in care isi incepe cariera universitara.

A absolvit studiile de master in anul 1997 in cadrul aceleiasi institutii.

In anul 2004 a obtinut titlul de Doctor in Geografie cu lucrarea„Bazinul subcarpatic al Ramnicului Sarat. Dinamica proceselor geomorfologice actuale cu implicatii asupra modului de utilizare a terenurilor”, publicata in anul 2005 la Editura Universitara sub titlul„Bazinul hidrografic Ramnicu Sarat. Dinamica reliefului in sectoarele montan si subcarpatic”.

A publicat singur sau in colaborare 15 carti, dictionare, atlase si harti, 52 de articole de specialitate si peste 150 de articole si harti de popularizare stiintifica.

A participat la peste 60 de manifestari stiintifice nationale si internationale (Franta, Marea Britanie, Turcia, Italia, Grecia, Egipt).

Liviu Bogdan Vlad
Marius Cristian Neacsu
Silviu Negut
Ionut SavulescuAnul publicarii: 2006
Pagini: 64
Editia: II

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0461 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.