Arta strategiei publice. Mobilizarea puterii si cunoasterii in slujba binelui public

Arta strategiei publice. Mobilizarea puterii si cunoasterii in slujba binelui public
-10%
Preț: 44,10 lei
49,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea este consacrata analizei modului in care actioneaza si gandesc guvernele. Guvernele pot fi violente si stupide. Dar cele mai bune dintre ele si-au ajutat cetatenii sa traiasca mai mult, mai sigur si sa-si duca existenta intr-o mai mare libertate. Aceste guverne si-au atins cu succes misiunea pentru ca au actionat conform unei strategii– au stiut incotro doreau sa mearga si cum sa ajunga acolo.

Strategiile adoptate de guverne si oficiali publici pot avea efecte dramatice asupra vietilor oamenilor. Cele mai bune strategii pot transforma intarzierile economice in drumuri deschise, pot elimina bolile sau reduce rata criminalitatii. Esecurile strategice se pot termina cu dezastre, ca si criza economica din Rusia in anii '90 sau evenimentele ulterioare uraganului Katrina din 2005. Aceasta carte se refera la felul in care iau nastere strategiile si la modul in care banii, oamenii, tehnologiile si angajamentul public pot fi mobilizate pentru a atinge tinte importante. Lucrarea ia in calcul greselile comune si felul in care acestea pot fi evitate, analizeaza instrumentele de guvernare care pot fi utilizate pentru a atinge scopurile, de la tinte la programe de modificare a comportamentului, la managementul inovatiei si al riscului. Scrisa de Geoff Mulgan, fost director pentru politici al primului ministru britanic si consilier pentru guverne din intreaga lume, cartea abunda in exemple si se construieste pe experienta practica a autorului. Acesta arata ca guvernele care pun mai mult pret pe invatare pe termen lung nu au numai sanse mai mari sa-si faca cetatenii mai bogati, mai sanatosi si mai in siguranta, dar de asemenea sunt mai bine protejate in fata presiunilor pe termen scurt. Cartea este o lectura esentiala pentru oricine este implicat in organizatiile publice– de la spitale si scoli la departamentele guvernamentale si consiliile locale - precum si pentru toti cei interesati de felul in care functioneaza cu adevarat guvernele.

Continut:
1   Introducere: de la grupuri amestecate la cercuri curate

Partea I

2   Ce este strategia publica?

3   Actiunea publica: dinamica cererii si a ofertei

4   Un cadru pentru o strategie adaptabila

Partea a II-a

5   Localizarea strategiei: structuri, procese si cultura

6   Cunoastere: cum pot sti guvernele suficient pentru a putea guverna?

7   Implementarea: trecerea de la cuvinte la fapte

8   Riscuri pozitive: asumarea cu responsabilitate a implementarii inovatiilor in sectorul public

9   Riscuri negative: strategii pentru rezilienta

10   Joined-up government

11   Schimbarea modului de gandire si a comportamentului

12   Castigarea (si pierderea) increderii publice

13   Metrica: un sistem de apreciere a valorii sociale si publice

14   Un leadership tenace

Partea a III-a

15   Cum sa separi ceea ce este urgent de ceea ce este important:strategia in acceptiunea de bun public


Anul aparitiei: 2010

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0424 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.