Andra Puran, Drept constitutional. Teoria generala si institutii constitutionale

Andra Puran, Drept constitutional. Teoria generala si institutii constitutionale
PRP: 69,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 59,42 lei
Diferență: 10,48 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 392
Categoria: Constitutional

DESCRIERE

Drept constitutional. Teoria generala si institutii constitutionale.
 
Stiinta dreptului constitutional are un caracter complex caracterizat prin analize interdisciplinare cu multiple implicatii juridice, politice, sociologice, istorice, filozofice si, in general, culturale. Prezentul curs universitar, spre deosebire de alte lucrari similare este construit pe un astfel de algoritm interdisciplinar in masura sa puna in valoare locul si rolul Constitutiei in sistemul social, statal si interstatal, dimensiunea istorica si evolutiva a Legii fundamentale, dar realitatile care conditioneaza sau determina continutul normativ al acesteia.

Recomandare

A se vedea si Constitutia Romaniei

Pentru mai multe detalii, a se vedea Drept constitutional. Teoria generala a Statului

Din cuprins

    dreptul constitutional ca ramura de drept
    izvoarele formale ale dreptului constitutional
    aparitia si evolutia constitutiilor
    continutul normativ al constitutiei
    principiul suprematiei constitutiei
    sisteme constitutionale contemporane
    evolutia constitutionala in Romania
    aspecte din jurisprudenta CEDO privind restrangerea unor drepturi si libertati fundamentale
    institutia cetateniei
    drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale

Puncte forte

    toate institutiile juridice ale dreptului constitutional sunt examinate si analizate in contextul jurisprudentei jurisdictiilor constitutionale romane
    abordare interdisciplinara cu referiri la stiintele de ramura
    notiunile explicate sunt usor de asimilat, iar prezentarea temelor este facuta intr-un stil clar si logic
    referinte bibliografice la finalul fiecarui capitol

Cuvintele autorilor despre lucrare

Pe langa elementele de analiza intalnite in mod obisnuit in cursurile universitare, exista teme de interes major care sunt analizate de noi in mod deosebit, analiza cuprinzand elemente de noutate in literatura de specialitate: problematica principiilor constitutionale, constructia acestora prin intermediul unor categorii si concepte filosofice si politice si valoarea normativa a principiilor constitutionale; analiza principiului proportionalitatii nu numai aplicat in cazul restrangerii exercitiului unor drepturi si libertati, dar si ca baza de structurare a continutului normativ al Constitutiei; suprematia Legii fundamentale in contextul aplicarii principiului prioritatii Dreptului Uniunii Europene; rolul Curtii Constitutionale, al Parlamentului si al instantelor judecatoresti pentru garantarea suprematiei Constitutiei, dar si analiza unor categorii si concepte juridice precum: limitele, conditiile si restrangerile in cazul exercitarii unor drepturi si libertati fundamentale in jurisprudenta CEDO.

Ne exprimam convingerea ca acest curs universitar va contribui la pregatirea si aprofundarea cunostintelor specifice stiintei dreptului constitutional pentru studenti, masteranzi si doctoranzi, dar, in acelasi timp, este un instrument de lucru util pentru practicienii dreptului, pentru parlamentari, magistrati sau avocati, pentru teoreticieni si pentru toti cei care prin natura activitatii pe care o desfasoara aplica normele constitutionale

Despre autori

Dr. Marius Andreescu este judecator la sectia penala a Curtii de Apel Pitesti si cadru universitar la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, Universitatea din Pitesti.

Dr. Andra Puran este cadru didactic la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, Universitatea din Pitesti si consilier juridic.

Nr. de pagini: 392
Anul aparitiei: 2016

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1086 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.