Alfred Scharff Goldhaber, Momentul cuantic - Cum ne-au invatat Planck, Bohr, Einstein si Heisenberg sa iubim incertitudinea

Alfred Scharff Goldhaber, Momentul cuantic - Cum ne-au invatat Planck, Bohr, Einstein si Heisenberg sa iubim incertitudinea
-22%
Preț: 27,22 lei
34,90 lei (-22,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 336
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

De la multiversuri si salturi cuantice la pisica lui Schrödinger si calatoriile in timp, mecanica cuantica a influentat ireversibil imaginatia populara. Artisti si scriitori, John Updike, Lady Gaga sau David Foster Wallace, se folosesc de asocierile si de nuantele ei. Este „saltul cuantic“ mare sau mic? Cat de incert este principiul incertitudinii? Este acest baraj de vocabular cuantic pretentios si trasnit sau reprezinta o schimbare fundamentala in modul in care gandim?

In Momentul cuantic, filosoful Robert P. Crease si fizicianul Alfred Scharff Goldhaber reiau povestea fascinanta a modului in care cuantica a facut saltul din fizica in cultura populara, cu explorari sumare ale conceptelor matematice si fizice si descrieri ale disputelor aprinse dintre personaje precum Einstein, Schrödinger si Niels Bohr. Intelegerea si aprecierea imagisticii cuantice, folosirea ei justificata si abuziva, fac parte din ceea ce inseamna sa fii un om educat in secolul XXI.

Rezultatul colaborarii dintre cei doi autori este o sarbatoare a limbajului la granita dintre fizica si cultura, perfecta pentru oricine este atras de varietatea
infinita a ideilor.

Robert P. Crease este profesor la Departamentul de Filosofie al Universitatii Stony Brook. El este co‑redactor sef la Pysics Perspectives si scrie o rubrica lunara, „Critical Point“ („Punctul critic“) pentru revista Physics World. Este membru al Institutului de Fizica (IOP) din Londra si al Societatii Americane de Fizica (APS), din Statele Unite.

Alfred Scharff Goldhaber, profesor la Institutul Yang de Fizica Teoretica, la Universitatea Stony Brook, si membru al Societatii Americane de Fizica, reprezinta a doua dintre cele trei generatii de fizicieni pe care le are in familie. Colaborarile cu parintii lui au dus la ceea ce s‑ar putea sa fie primele publicatii mama si fiu din fizica, pe tema oscilatiilor nucleelor atomice. A colaborat cu tatal lui la un articol despre proprietatile neutrinilor, publicat cu prilejul centenarului acestuia in Physics Today. Cercetarile lui se concentreaza pe monopolii magnetici, particulele elementare, nuclee, materia condensata, astrofizica si cosmologie, si a scris numeroase recenzii despre subiecte specifice din fizica.

Nr. de pagini: 336
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0752 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.