Aici şi acum - vol. 1

Aici şi acum - vol. 1
-10%
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 208
Format: 13x20cm

DESCRIERE

Aici şi acum - vol. 1 - Osho.Aici şi acum.

Dumnezeu, cunoaşterea ultimă sau moksha reprezintă fructul căutării proprii, dedicarea totală şi efortul sincer depus în sadhana. Este o înflorire reală care se produce de la sine. Însă poţi merge şi în piaţă pentru a cumpăra flori artificiale. Desigur, ele vor ţine mai mult. Şi aceste flori de plastic îi vor păcăli pe ceilalţi - ei le vor vedea şi vor crede că sunt reale - dar pe tine nu te pot păcăli.
Pentru a obţine flori reale trebuie să pregăteşti pământul, să sădeşti seminţe, să le uzi, să le îngrijeşti, şi după un timp vor apărea florile. Sadhana proprie este la fel ca şi o plantă. Ai grija de plantă şi floarea va apărea de la sine. Însa noi ne grăbim şi nu avem deloc răbdare. Spunem: "Nu ne interesează planta; vrem direct floarea!"
Foarte mulţi elevi care nu ştiu să rezolve o problemă de aritmetică se uită la sfârşitul manualului pentru a obţine răspunsul.
Deşi răspunsul este acelaşi cu a elevului care a rezolvat el problema, totuşi este diferit - între ele există o diferenţă fundamentală. Ideea nu este de a găsi răspunsul, ci de a învăţa cum să ajungi la acel răspuns. Iar cel care l-a furat de la sfârşitul cărţii, cu siguranţă nu a învăţat nimic.
Aceeaşi diferenţă există între cei care ajung singuri la cunoaşterea Adevărului Suprem şi cei care află răspunsurile din cărţi sau de la alţii - o astfel de cunoaştere spirituală este doar un răspuns furat de la sfârşitul cărţii. O religie vie apare în existenţă trâind-o, nu furând răspunsurile.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1301 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.