Actele jurisdictionale ale Curtii Constitutionale

Actele jurisdictionale ale Curtii Constitutionale
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 2 - 4 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Constitutional

DESCRIERE

Actele jurisdictionale ale Curtii Constitutionale de Dan Cimpoeru. Acest demers teoretic in domeniul justitiei constitutionale contribuie in mod direct la o mai buna cunoastere a acestui fenomen juridic relativ nou. Originalitatea abordarii unei teme eminamente de drept constitutional din perspectiva teoriei generale a dreptului confera lucrarii o certa valoare stiintifica.
Intr-un stil sobru si cursiv, manuind cu maturitate si finete argumentele de natura juridica, autorul examineaza critic o problematica complexa si expune cu claritate propriile concluzii despre specificitatea actelor jurisdictionale ale Curtii Constitutionale.
In planul peisajului politic romanesc, in conditiile in care tot mai des se incearca atragerea Curtii Constitutionale in dispute de natura politica, orice studiu academic care incearca sa defineasca valentele acestei institutii este binevenit. In acest context, lucrarea„Actele jurisdictionale ale Curtii Constitutionale”, care a constituit substanta tezei de doctorat a autorului, pledeaza pentru configurarea valentelor Curtii Constitutionale, in raport cu ceilalti„actori” ai vietii democratice.
Cu certitudine, prezenta lucrare va constitui o sursa bibliografica pertinenta atat pentru teoreticienii si practicienii din acest domeniu si, de ce nu, chiar pentru judecatorii Curtii Constitutionale.
Faptul ca teza contine nu numai abordari teoretice si conceptuale, dar si referiri critice la jurisprudenta Curtii Constitutionale, ii confera si o valoare aplicativa directa pentru toti cei interesati de acest fenomen juridic. Autor: Dan Cimpoeru
Pagini: 224
Anul aparitiei: 2010
Tip coperta: Necartonata

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0334 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.