A AVEA sau A FI?
20,30 lei
29,00 lei (-30%)

A AVEA sau A FI?

A AVEA sau A FI?
-30%
Preț: 20,30 lei
29,00 lei (-30%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE


Intr-o lume care nu mai crede nici in fericirea prin consum si nici in binefacerile concurentei egoiste si ale progresului nelimitat, A avea sau a fi? este un manifest pentru o noua ordine psihologica si socio-economica. Fromm urmareste istoria si efectele a doua moduri fundamentale de a exista: cel bazat pe avere, putere si agresivitate, respectiv cel motivat de dragoste, daruire si spontaneitate.
Solutiile iesirii din starea de depresie si dezumanizare birocratica sunt articulate intr-un program socio-economic temerar, care merge de la initiativele individuale ale„consumului sanatos" si ale intensificarii trairilor spirituale pana la masuri globale in favoarea unei democratii participative, a unui management umanist si a diminuarii inechitatilor flagrante.
Punand laolalta argumente psihanalitice si marxiste cu revelatii din mistica medievala si cu subtile analize macroeconomice, si tintind deopotriva excesele capitalismului si socialismului, A avea sau a fi? este o sinteza surprinzator de actuala.

Consumatorul este vesnicul sugar ce plange dupa biberonul cu lapte. A consuma reprezinta o forma de„a avea", probabil forma cea mai importanta. Consumul alina nelinistea, intrucat ceea ce ai nu-ti poate fi luat; dar el te indeamna sa consumi si mai mult, pentru ca ceea ce ai consumat anterior nu-ti mai ofera satisfactie.
E. Fromm

Consumul sanatos poate avea loc doar daca din ce in ce mai multi oameni doresc sa-si schimbe modelele de consum si stilurile de viata. Oamenii isi vor da seama ca un consum exagerat da nastere la pasivitate; ca nevoia de viteza si noutate reflecta nelinistea interioara, fuga omului de el insusi.
E. Fromm

Erich Fromm (1900—), sociolog si psihanalist, a facut parte din Scoala de la Frankfurt, iar in 1933 a emigrat in SUA. A mai fost tradus in limba romana cu titlurile Arta de a iubi, Frica de libertate si Buddhism si psihanaliza.

Cuprins

Cuvant-inainte
Introducere: Marea Promisiune, esecul ei si noile alternative

PARTEA INTAI
Intelegerea diferentelor dintre a avea si a fi
I. O prima privire
II. A avea si a fi in experientele cotidiene
III. A avea si a fi in Vechiul si Noul Testament si in scrierile lui Meister Eckhart

PARTEA A DOUA
Analiza diferentelor fundamentale dintre cele doua moduri de existenta
IV. In ce consta modul de existenta bazat pe a avea?
V. In ce consta modul de existenta bazat pe a fi?
VI. Alte aspecte ale modurilor de existenta bazate pe a avea si a fi

PARTEA A TREIA
Omul nou si noua societate
VII. Religie, caracter si societate
VIII. Conditii pentru schimbarea umana si caracteristicile Omului nou
IX. Trasaturile noii societati

Bibliografie
Numar pagini:264
Format:13*20
Anul aparitiei:2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0434 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.