Valeriu Popa a fost un bioterapeut aparte, o legenda a vindecarilor spectaculoase. Pacientii isi amintesc de el ca de invingatorul
oricarei boli. Avea retetele lui, metodele lui de terapie pe care le aplica oricui avea sansa sa-l intilneasca. Ii invata pe bolnavi
ca totul e posibil daca se intorc la legile naturale, cele care dau sanatate maxima organismului, cele care infring boala. Inginerul
Valeriu Popa credea ca Dumnezeu a creat un organism care se poate vindeca prin el insusi. Trupul are nevoie doar de hrana naturala, curatenie sufleteasca si credinta pentru a se feri de boli. Acest bioterapeut, care, total inexplicabil, diagnostica mai corect decit orice aparat medical, a facut multe minuni in cazurile grave, abandonate de medicina alopata. Chiar daca nu mai este printre noi, sfaturile si remediile lui au ramas. Iar retetele de tamaduire fac minuni si acum.
 
Cartea "Din tainele unui initiat roman" scrisa de Adriana Caranfil va introduce intr-o calalatorie extraordinara prin invataturile celui care a adus alinare in viata si in sufletul multor oameni. Oare o sa faceti pasul?
Daca da... veti asista la o impartasire plina de umilinta umila a unor adevaruri care pe masura ce oricare din noi le traim, incep sa devina parte din noi... si ne permit sa facem lucruri tot mai si tot mai marete, mult mai marete decat ceea ce poate corpul sa realizeze vreodata.
Si poate, dacnd acest pas, un lucru absolut minunat care vi se va intampla... si poate acesta va fi ca va veti simiti sufletul cum tresare si reinvie pe masura ce descoperiti din tainele celui care si azi, prin mostenirea lasata, a reuseste sa aduca speranta in viata celor care au nevoie de ea si o cauta.

CUPRINS
CATRE CITITOR:
CARTEA ASTA N-A AJUNS DIN INTAMPLARE LA TINE!... 9
CAPITOLUL 1
CORPUL VITAL... 15
CAPITOLUL 2
IMPINGE POARTA SPRE LUMEA DE DINCOLO.
REVENIREA LA VIATA... 23
CAPITOLUL 3
SALVAREA PRIN TINE INSUTI: URINOTERAPIA... 63
CAPITOLUL 4
INTOARCE-TE LA NATURA: VIRTUTILE TERAPIEI
NATURISTE. DESPRE HRANA SANATOASA... 73
CAPITOLUL 5
KARMA COLECTIVA. DESTINUL ROMANIEI... 87

CATRE CITITOR:
CARTEA ASTA N-A AJUNS DIN INTAMPLARE LA TINE!
Am asteptat aproape zece ani pana sa ma hotarasc sa incredintez paginilor unei carti miracolul intalnirii mele cu Valeriu Popa.
Impactul a fost uluitor, iar traiectoria mea s-a modificat cu scrasnet de frane. Stiam din paginile ziarelor, nu prea darnice cu amanuntele in anii aceia cenusii, ca Valeriu Popa vindeca oameni. Mai tarziu aveam sa aflu ca nu,, vindeca", ci doar ii indruma spre vindecare, asa cum ii placea sa spuna. Tocmai acesta este miezul fierbinte al misiunii cu care a fost investit atunci cand a venit la viata. Cu trezirea constiintei in oameni, trezire care uneori are loc in urma unui proces chinuitor. Acest proces poate include de la disconfortul imediat, resimtit sub forma unei banale iritari, pana la patologia cea mai serioasa care se dovedeste a fi fatala. Valeriu Popa mi-a confirmat pentru prima data cea mai veche banuiala a mea si anume faptul ca boala, uratul, lipsa de armonie este forma concreta pe care o imbraca indepartarea

Adriana Caranfil/Valeriu Popa de la sinele adevarat, de la constienta dumne-zeirii noastre. Aceasta indepartare permite instaurarea bolii.
Daca admiti sa privesti boala ca pe expresia fizica a unei deviatii spirituale, tot universul omenesc se infatiseaza intr-o claritate de cristal. Dar ce e boala? Cat de departe isi are ea radacinile in istoria personala a unui individ? Oare boala e atat de grava pe cat de grav a fost pacatul? Oare sanctiunea ca plata a pacatului vine imediat sau isi are propriile ei legi?
As minti sa spun ca am gasit raspunsuri fecunde la aceste intrebari inainte de intalnirea mea cu acest om, desi cautarile mele fusesera asidue. Ma dezvoltam intre tipare predeterminate, care ma inghesuiau in limite de gandire chinuitoare si obsesive. Voiam sa inaintez in cunoastere, dar ma intorceam mereu in aceeasi balta statuta a lucrurilor deja gandite.
Am convingerea ca boala s-a revarsat in lume ca expresie a raului, pe care-l producem cu voie sau fara de voie.
A cunoaste cum sa identificam si mai apoi sa indepartam cauzele care au determinat boala inseamna sa fi descoperit calea de a fi in intregime dupa chipul si asemanarea Lui, cu alte cuvinte sa avem sansa de a dispune de accesul liber si neconditionat de accesul la propria noastra divinitate.
Stiu ca in masura in care suntem trup fizic suntem si spirit divin si ca apartinem in egala masura ambelor campuri.
In noi se intalneste ce e sus cu ce e jos, ceea ce zboara cu ceea ce se taraste. Prin urmare, adevarul se afla inlauntrul nostru si tot acolo gasim si calea de urmat dupa ce am devenit gazda bolilor noastre. Acestea erau perceptiile mele inainte de a-l fi intalnit in planul fizic pe Valeriu Popa.
Valeriu Popa. Din tainele unui initiat roman
Era de mult celebru datorita,, vindecarilor" sale. Oamenii il asediau peste tot si il rugau sa-i diagnosticheze. Cei pentru care medicina alopata nu mai oferea nicio cale de urmat veneau la el cu o ultima speranta. La orice ora, din zi si din noapte, in orice anotimp.
Le raspundea tuturor cu aceeasi implicare. Nu vorbea mult. Dar expresia ferma si calda a ochilor lui te invaluia fara sa i te poti impotrivi.
Cand m-am adresat lui cu rugamintea de a realiza un film documentar avand la baza experienta lui ca indrumator in ale vindecarii, m-a privit circumspect si m-a intrebat ce cred
despre reincarnare. I-am spus, sustinandu-i privirea, ca nu cunosc foarte multe, dar ca este o teorie care nu m-a cucerit.
,, De ce", m-a intrebat, iar eu i-am raspuns ca nu reusesc sa gasesc un acord intre aceasta idee si crestinism, caruia ii eram definitiv,, arondata". Asa simteam atunci si mai simteam ca nu pot spune altceva decat adevarul. In acelasi timp imi tremura inima de teama de a nu fi refuzata politicos dar ferm, ceea ce ar fi compromis dorinta mea de a prezenta lumii un bioenergetician si initiat roman, a carui pricepere facuse valva in tara si mult departe peste granitele ei. Raspunsul dat l-a facut atent. Mi-a strans mana in intentia vizibila de a capata un corp de informatii despre mine, care aveau sa-i arate cine sunt si ce se va intampla cu invataturile lui daca aveau sa incapa pe mana mea. Dupa care mi-a spus:,, Uite ce e, Adriana! Du-te acasa si citeste cartea lui Scarlat Demetrescu,, Din tainele vietii si ale Universului", si apoi ia-ti timp si gandeste-te la asta cat de 12 Adriana Caranfil/Valeriu Popa mult e nevoie! Cand ideea asta va prinde in tine, sa te intorci! Atunci vom sta de vorba!".
Am simtit cum febra imi inunda fiinta in doar cateva secunde. Am plecat si timp de doua zile, in aceeasi stare de febra in care plecasem, am citit intruna. Fiecare idee care pleca din aceasta carte catre inima si mintea mea producea o alchimie ravasitoare. Simteam cum toate liniile de forta care ma strabatusera pana atunci se aranjau si rearanjau intruna, dand nastere intr-un timp record, unei alte constructii. Fiecare idee noua inflorea in mii de alte ganduri si fiecare gand rezona in mine precum pasii dintr-o catedrala. Cand m-am intors dupa doua zile si i-am spus ca sunt pregatita, domnul Valeriu Popa a ras. Intr-un fel anume.,, Stiam!– a spus el.
Stiam ca te vei intoarce atat de repede! Si mai stiam ca acum esti pregatita!".
Acela a fost momentul cand am luat adevaratul contact cu un maestru. Valeriu Popa a fost un initiat. Invatatura lui si experienta in arealul patologic au acum sansa sa ajunga in inima celor interesati. Se poate vorbi imens despre acest spirit unic care e Valeriu Popa. Dar fiecare trebuie sa strabata calea singur. Drumul spre adevar nu e nici simplu, nici confortabil. Tocmai de aceea trebuie facut daca vrei sa risti sa traiesti cu adevarat, daca vrei sa parasesti mediocritatea unor convingeri caldute care inabusa mugurii adevarurilor divine.
Explozia tehnologica ne-a schimbat vietile. Procese care altadata necesitau o anumita cantitate de timp pentru a-si produce efectele astazi se desfasoara cu o rapiditate incredibila, uneori chiar in fata ochilor nostri.
Valeriu Popa. Din tainele unui initiat roman 13 Interesant devine si faptul ca, daca se ia o decizie politica, economica sau de alta natura, intr-un colt oarecare al lumii, efectele acestei decizii se pot simti si de catre oamenii situati in exact cealalta parte a globului pamantesc.
Modul in care gandeste fiecare dintre noi a devenit– in parte datorita cuceririlor tehnologice, in parte datorita nivelului actual de evolutie al omenirii– impulsul care poate modifica
alte destine sau locuri.
O tema de meditatie extraordinar de semnificativa in acest context ar putea-o constitui dezvoltarea fulgeratoare a unor boli fatale. Daca in urma cu cativa ani patologia se dezvolta lent si progresiv, astazi cunoastem evolutii fulgeratoare, care pun stiinta medicala in impas.
Care este explicatia pentru care lucrurile facute la nivel individual tind sa afecteze grupuri din ce in ce mai mari de oameni?
In primul rand pentru faptul ca, la nivel global, oamenii sunt o singura fiinta. Indiferent de felul de manifestare sau de situare pe scara sociala, de gradul de intelegere a unor fenomene sau lucruri, de rasa sau de devotiunea cu care merge la biserica, la nivel profund, omenirea intreaga este de fapt un singur om. Fiecare om de pe aceasta planeta este exact ceea ce ai fi devenit tu daca ai fi venit pe lume in conditiile respective. Orice om este expresia dezvoltarii unei anume potentialitati pe care a ales-o in aceasta viata. Prin urmare, manunchiul tuturor acestor manifestari, extrem de diverse, ale fiintei umane si ceea ce a ales sa faca ea din aceste posibilitati contureaza impreuna 14 Adriana Caranfil/Valeriu Popa un tablou planetar, in care, ca intr-o tesatura, se gasesc toate firele acestei urzeli inca de la inceputul timpurilor. Acest tablou, care infatiseaza panoramic tot setul de posibilitati al fiintei umane care a fost manifestat vreodata, este karma noastra colectiva. In ea isi are sorgintea intreaga cauzalitate, fiind punctul alfa al devenirii umane. Tot ceea ce a fost gandit, intentionat sau facut de la inceputurile timpului si pana acum a creat efecte corespunzatoare. Tabloul vibrand al acestei omeniri in continua transformare este de fapt suma tuturor energiilor individuale, a tuturor vibratiilor ce s-au inaltat vreodata spre cer.
Ce aduce cautarea raspunsului la marile intrebari ale vietii? Aduce liniste in viata fiintei. Iar linistea este muzica astrelor. O noua conceptie despre lume aduce in viata noastra forta, bucurie, neinfricare. Daca toate acestea nu va intereseaza catusi de putin, aruncati din mana aceasta carte!
Cei care o vor citi vor simti o mare neliniste. Dar nelini stea este un sentiment profilactic. Ea reprezinta debutul igienei pentru suflet. Ea arata ca sufletul e in deriva si este in cautarea unui drum.
Cartea aceasta poate fi socotita de unii un indreptar. Altii pot gasi in ea fermentii unor adevaruri spectaculoase, vechi de cand lumea si pe care stiinta le confirma rand pe rand.
Cei cu inteligenta sufletului intreaga, nemutilata, vor adera la adevarurile care stralucesc in ea, in mod aproape neconditionat.
 
valeriu_popa_din_tainele_unui_initiat_roman.jpgadd_to_cart.jpg