Etnoculinarul romanesc
225,00 lei
PRP: 250,00 lei

Etnoculinarul romanesc

PRP: 250,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 225,00 lei
Diferență: 25,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

Vreau mai multe informații!

De la:

*
?
Completați numele dumneavoastră
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail

Către:

*
?
Completați numele prietenului dumneavoastră
*
?
Completați adresa de e-mail a prietenului dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Intreaga Romanie e inca o tara ne-descoperita (nu numai gastronomic), iar bucataria romaneasca a ramas, datorita nepasarii si a ignorantei vechi de doua sute de ani, extrem de regionalizata, insulara, aproape inaccesibila. Foarte putini mai stiu sa gateasca romaneste, iar si mai putini o fac. (...) Traim in era turismului gastronomic (...), iar bucataria romaneasca este cel putin la fel de originala, de savuroasa si de spectaculoasa ca si orice alta mare bucatarie a lumii... M-au tentat sa-mi povestesc pasul si carciumarii, ajunsi la oala de lemn, pe care, foarte des, cate cineva ii intreaba, in te miri ce limba, ce au romanesc pe listele de bucate, iar ei, saracii si neumblatii, dau din umeri si din tigaile pline numai cu... „turnedo“, „satobriant“, „escalop“! Si mi-am mai zis ca si celorlalti – „arheologilor“, bucurosi de experiente senzuale stranii si paseiste, dar si tuturor celor ce sunt (si mananca) pe Dunare si prin Carpati – le-ar placea sa afle ce a mai ramas viu din istoria taraneasca, targoveata si boiereasca a vietii romanesti de zi cu zi, a gatitului si a bautului.   

Radu Anton Roman

Cartea are un format generos si cuprinde numeroase si apetisante ilustratii color, fiind un cadou ideal orice gurmand. 

Slana! Mareata, suculenta, afumata! Regina satului romanesc (incoronata in Ardeal), solutia desavarsita, dar si finala a supravietuirii, iarna si vara, dintre Nistru, Tisa si Dunare! Slanina, conserva dintai a romanilor, si unica, a fost, pentru cea mai mare parte dintre noi prima intalnire cu focul si binefacerile lui grataresti. 

Ciorba e pentru romani ce e branza pentru francezi, oaia pentru mongoli, Colt-ul pentru americani si femeia gonflabila pentru flota italiana. Poti sa-i dai orice mioriticului: pana nu inmoaie lingura in zeama lui fierbinte, groasa si acra, nu simte ca traieste. Sevele vietii romanesti trec prin ciorba? De ce nu?!·

Ca si ciorba, alintata ciorbita, tocana, dezmierdata si ea tocanita, are un schelet (nu tocmai gol, ci cu ceva carnita), o baza principiala care, o data stiuta si respectata, permite apoi o uriasa explozie creatoare, de oricate adaugiri si adaptari, fardari si fandari, uzari si uzuri, miscari si mismasuri.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0724 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.